Cursos per a persones adultes, per mantenir la ment activa!

Aprendre a fer anar el mòbil i la tauleta, enviar e-mails i fer trucades per skype, aprendre a fer volar un dron i programar un robot perquè faci les accions que li diem… L’aprenentatge permanent i al llarg de la vida ens permet, a més de molts altres beneficis, seguir connectats amb el món que ens envolta.

Quan un es para a pensar, és bastant increïble que, en una era digital que evoluciona i canvia tan ràpidament, la generació que mai vam tenir, ni ens podíem  imaginar iPads ni Internet, estiguem interessats a aprendre a utilitzar aquests «aparatos» que han revolucionat el nostre món i la manera de relacionar-nos. De fet, el compromís de les persones adultes amb l’aprenentatge no només ens manté actius mentalment, sinó que a més és una manera de sentir-nos feliços i poder gaudir d’una vida plena.

Molts de nosaltres podríem creure que l’educació finalitza en el moment en què deixem l’aula i ens endinsem en el gran món del treball i la vida adulta. Però segons els psicòlegs, hi ha proves que suggereixen que l’aprenentatge en els adults sembla tenir un impacte molt més eficaç. Si estudiem allò que ens interessa i que realment volem aprendre, pot ser molt més efectiu que passar-se hores a classe estudiant allò que no ens ve ni ens va i no cobreix les nostres necessitats. En essència, això pot passar en qualsevol moment de les nostres vides. Quan necessitem aprendre alguna cosa nova o simplement sentim passió per un tema determinat, és més probable que puguem, i vulguem, participar-hi i treure’n el màxim profit del que estem aprenent.

Cursos per a persones adultes aquí!

Psicòlegs afirmen que, com a éssers humans, tenim un desig natural d’aprendre i progressar. I si ho fem, ens aporta confiança i autoestima en nosaltres mateixos, a més de beneficis socials, de salut i econòmics.
L’aprenentatge continuat no només és excel·lent per a la nostra confiança i autoestima; també ens protegeix contra malalties cognitives com l’Alzheimer. S’han realitzat diversos estudis que investiguen el vincle entre l’educació i la demència. Un estudi científic publicat va trobar que nivells més alts de formació disminuïen el risc de desenvolupar demència. Tanmateix, això no garanteix una protecció completa. El cervell no està exempt de patologies associades a la demència, però pot ajudar a reduir l’efecte que aquestes tenen sobre el pensament, la memòria i altres habilitats cognitives que tenim.

 

Cursos per a persones adultes aquí!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *