Cicles formatius a Olot – Institut La Garrotxa

Cicles formatius a Olot - La Garrotxa

Cicles Formatius a Olot – Institut La Garrotxa

 

A l’Institut La Garrotxa hi pots trobar una àmplia oferta formativa: ESO, Batxillerat i una gran selecció de cicles de grau mitjà i superior. Descobreix la gran varietat de cicles formatius que pots estudiar a l’Institut La Garrotxa.

A continuació et presentem els nous cicles pels curs 2022-2023!

  • NOVETAT!! CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ EN CONSTRUCCIÓ
    Aquest és un cicle molt pràctic per aprendre els coneixements en la construcció d’edificis en els diferents talls d’obra: fàbriques vistes, per revestir de maó, bloc, pedres, estructures de formigó, paviments.Complements molt interessants:
    A més, et dóna les eines per poder planificar obres.
    Formació integral en interpretació de plànols d’edificis i obres d’urbanització, així com la seva representació.Algunes de les sortides laborals que ofereix aquest cicle són:
    • treballar com a tècnic en la construcció per compte d’altri, en empreses de construcció.
    • treballar per compte propi en el ram de paleteria en la construcció i/o reforma d’edificis.

Més info aquí!

 

  • NOVETAT!! CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR EN RAMADERIA I ASSISTÈNCIA EN SANITAT ANIMALAquests son uns estudis que et permetran gestionar la producció ramadera.
    A més, podràs donar suport a equips veterinaris, ja siguin dins la granja com en una clínica veterinària o centre d’investigació.

Algunes de les sortides laborals que ofereix aquest cicle son:
· encarregat/ada d’explotació ramadera
· responsable d’inseminació artificial
· responsable en centre equí (doma, ensinistrament, cures, entre d’altres)
· ajudant/a de veterinària en centres d’investigació

Més info aquí!

ramaderia cicle formatiu

Cicles formatius de Grau Mitjà:

  • Producció Agropecuària: Elaboració de productes agropecuaris, manteniment de maquinària i cura de bestiar (llavors, pinso, maquinària, camps, plantacions…); tenint en compte la qualitat, sostenibilitat, rendibilitat i respecte de normativa de benestar animal, protecció del medi ambient, seguretat de l’alimentació… Els alumnes aprenen els 4 pilars de la formació: la ramaderia, els conreus, la maquinària agrícola i la gestió de l’empresa agrària. Tot això es complementa amb una època de pràctiques a empreses agrícoles i a empreses estrangeres perquè els alumnes vegin directament el funcionament d’explotacions ramaderes reals.. Més info aquí!

 

  • Jardineria i floristeria: S’estudien la botànica i les infraestructures de reg, la conservació i instal·lació de jardins i una altra part centrada en la comercialització de material vegetal i jardineria. Instal·lació i conservació de jardins exterior i interiors, manteniment de la maquinària i les eines necessàries per a la feina… Hi ha parts més teòriques i més pràctiques. Durant el curs es fan diferents sortides a empreses perquè els alumnes s’habituïn a l’entorn laboral. Més info aquí!

  • Elaboració de productes alimentaris: Elaboració i envasat de productes alimentaris, d’acord amb els plans de la producció. S’aprèn la legislació d’higiene i seguretat dels aliments, protecció del medi ambient, riscos laborals… Amb aquest cicle els alumnes podran treballar en empreses dedicades a l’elaboració de productes alimentaris (producció, transformació, distribució…) Més info aquí!

  • Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques: En aquest cicle s’ensenya als alumnes a instal·lar, manipular i mantenir instal·lacions elèctriques, tant d’habitatges com a l’àmbit industrial (circuits elèctrics, enllumenats, quadres elèctrics, relés…) A més dels continguts estrictament de l’àmbit elèctric també es treballen les instal·lacions de telecomunicació, programació d’autòmats, instal·lacions de transformadors…  Amb aquesta titulació es pot obtenir directament el carnet d’instal·lador. Més info aquí!

  • Manteniment electromecànic: Aquest cicle està orientat al manteniment de màquines industrials, soldadures, ensemblatge de peces, línies automatitzades, equip industrial… Bàsicament es centra a ensenyar els alumnes a mantenir les màquines o muntar màquines utilitzades en diferents indústries. Durant el segon curs es fan pràctiques a empreses per preparar els alumnes per la feina que podran ferMés info aquí!

  • Mecanització: S’estudia d’una forma molt pràctica. Fent gran part del cicle en el taller per aprendre a fabricar peces amb torn i fresadora. Una vegada es té suficient habilitat per treballar amb aquesta maquinària més manual s’ensenya a programar màquines de control numèric, àmpliament utilitzades en la indústria. Aquesta part pràctica s’alterna amb matèries teòriques pel coneixement del material, així com la interpretació i representació de peces amb programes informàtics. Més info aquí!

 

  • Confecció i Moda: Un cicle adequat pels alumnes que els agradi el disseny i el món de la moda, elaborar peces de vestir amb diferents tipus de teixit i confeccionar articles tèxtils per a la llar. S’ensenya a crear peces des del seu disseny fins a la confecció. Hi ha dos mòduls molt importants, el de confecció industrial i el de la confecció a mida. Fent que els alumnes aprenguin a fer servir totes les màquines necessàries durant les feines per les quals es preparen. Per altra banda també hi ha una part d’ensenyament per l’atenció al client en el món de la moda. Més info aquí!

  • Cures Auxiliars d’Infermeria: En aquest cicle s’ensenya als alumnes a preparar i mantenir l’equipament mèdic, a aplicar cures auxiliars, tractament de pacients tant a nivell físic com psicològic (com tractar amb nens, tractar malalts terminals o amb malalties cròniques…) durant la seva hospitalització o tractaments. S’aprèn a ajudar als doctors i doctores durant la seva feina, per exemple, durant una operació o en la consulta dels centres d’atenció primària. També rep formació per treballar en una consulta d’odontologia. Més info aquí!

Cicles formatius de Grau Superior:

  • Disseny i producció per a plàstics i metalls: Amb aquests estudis s’obtenen dues titulacions amb tres cursos. Es tracta de dos cicles centrats en la producció industrial. S’estudia des de materials, selecció d’elements mecànics (cargols, passadors, engranatges…), càlcul de resistència de materials, estructures, assignatures de tècniques de fabricació… S’aprèn a fer servir softwares CAD 3D, de control numèric, verificació amb màquines tridimensionals, i injecció de plàstics. Els dos títols que es poden obtenir són el de Disseny en fabricació mecànica i el de Programació de la producció per emmotllament de metalls polímers. Més info aquí!

  • Automatització i robòtica industrial + Mecatrònica industrial: En tres anys s’obtenen dos títols i a la vegada són en format dual. En aquest cicle els alumnes aprenen el muntatge, instal·lació, manteniment i logística d’equips automàtics i robots industrials; per això s’explica el funcionament de màquines i els seus components: motors, cilindres, sensors… També hi ha una part més pensada en l’automatització en l’àmbit dels habitatges: persianes automatitzades, domòtica en general, regs automàtics… Més info aquí!

  • Patronatge i Moda: En aquest cicle es dissenyen peces de vestir, des de la seva definició, elaboració de patrons, transformació i escalats d’aquests, fins a l’organització i gestió dels processos de producció per confeccionar-les… Hi ha una part centrada en el disseny i una altra al patronatge. En el mòdul de patronatge industrial s’aprèn a interpretar fitxes tècniques informatives i a partir d’aquí s’elaboren els patrons, des de peces més simples fins a més complexes com poden ser els vestits de núvia. Per això també és important el coneixement dels diferents materials tèxtils i les característiques per ser confeccionatsMés info aquí!

  • Laboratori clínic i biomèdic: Cicle enfocat a ensenyar als alumnes a fer analítiques de mostres biològiques humanes i a interpretar i valorar els resultats. Durant els dos cursos s’ensenya hematologia, anatomia i fisiologia, microbiologia, principis d’instrumentació, bioquímica i a més les pràctiques externes a una empresa. Els alumnes aprenen a fer un ús correcte de l’àrea de treball (manteniment de l’equip de laboratori) i de les mostres analitzades i realitzar estudis adients. Més info aquí!

Ara que ja coneixes totes les ofertes de Cicles Formatius a l’Institut de La Garrotxa, escull quin t’agrada més i comença a preparar el teu futur!

SI vols rebre més informarció, omple el formulari. T’informarem de tot el que necessitis saber.

    Nom(requerit)

    e-mail(requerit)

    teléfon(requerit)

    Missatge

    Confirma que ets humà

     

    Vols informació referent a algun curs?

      Nom(requerit)

      e-mail(requerit)

      teléfon(requerit)

      Missatge

      Confirma que ets humà