T’agrada cuinar? Vols començar la teva carrera en el món de la cuina? Aquest curs és perfecte per fer les primeres passades per tenir un futur laboral relacionat amb la cuina.
El curs tracte de la unió de dos cursos en un, primer es realitzarà una part comuna on es tractaran temes més generals i bàsics com poden ser la preelaboració i conservació d’aliments, anglès tècnic, seguretat i higiene de manipulació d’aliments entre d’altres. Després d’aquesta part en comú, el curs se separara en dos per aplicar lliçons més especifiques al que vol aprendre l’estudiant:
Cuina i Gastronomia
En primer lloc, l’opció de cuina i gastronomia és pels alumnes que volen optar a ser cuiners, caps de partida, empleat d’economat o celler ja sigui d’un hotel, restaurant, hospital o una empresa de serveis d’àpats entre d’altres.
Aquests estudis et donen la capacitat de manipular, preparar, conservar i presentar aliments. També ajuden a confeccionar propostes gastronòmiques úniques i ajudar en el servei.
Forneria, Pastisseria i Confiteria
L’altra opció és la cuina més dolça, la forneria, pastisseria i confiteria. L’opció ideal si en un futur et vols dedicar a ser forner, pastisser, reboster, confiter, torronaire o elaborador de caramels i dolços. Amb aquest curs et pots especialitzar en qualsevol aspecte dels menjars més dolços.
Aquí, pots elaborar productes de fleca, pastisseria i confiteria o elaborar i muntar postres de restauració.
Accés
Per accedir a aquest curs has de tenir almenys un d’aquests requisits:
Títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO)
Haver superat el curs específic d’accés als cicles de grau mitjà
Títol de tècnic o tècnic auxiliar
Haver superat el segon curs de batxillerat unificat i polivalent (BUP)
Tenir estudis equivalents a efectes acadèmics
Haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.
Haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI)
Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
En el cas de no tindre cap d’aquests requisits, si ets tens 17 anys o més podràs fer una prova per poder accedir a aquest curs.
Durada
Els dos cursos tenen una durada de 2.000 hores. Però la diferència es troba en la distribució d’hores lectives en el centre i hores realitzant pràctiques en un centre de treball)
En el cas de la Cuina i la gastronomia, les hores lectives són 1.650 i les pràctiques són 350.
En el cas de la Forneria, Pastisseria i Confiteria, les hores lectives són 1.617 i les pràctiques són 383.
Aquest estudi substitueix el cicle Cuina (LOGSE).
Curs ideal si vols entrar d’una vegada i com deu mana en el món de la gastronomia. Veuràs que és un món amb molta feina i varietat, on podràs trobar el menjar que més s’acordi a tu. No ho dubtis!
Error: No s'ha trobat el formulari de contacte.
T’agraden les manualitats? Vols conservar els teus records? Aquest juliol, fes-te el teu àlbum d’Scrap. Recorda i ordena els teus...
Més infoL’Institut Cirviànium de Torelló estem situats en un edifici de construcció nova, amb aules i espais molt adaptats a les...
Més infoA L’Institut Français de Vic oferim classes de francès de nivell B1 als matins, migdies, tardes o vespres. El nivell B1 és...
Més infoAl Cente de Formació APEC de Granollers som especialistes en formació del transport, la conducció i la logística. Tenim una...
Més infoEl Kizomba, un ball localitzat a Angola a finals dels anys 70 i principis del 80. Amb la seva característica música de palmes. Un ball...
Més infoEstàs interessada o interessat en un curs de Karate a Vic? Aquest és el teu curs ideal! Des de l’Acadèmia...
Més info