Aquestes són algunes de les opcions que he trobat:
Estades d’estiu per a joves, amb ganes de gaudir de les vacances.
Es pot triar entre molts països, i amb la possibilitat de fer diferents activitats molt interessants: dansa, futbol, tenis, equitació, surf… A més, es pot triar el tipus d’allotjament: amb una família, en una residència amb altres estudiants. Tot depèn del que es busqui.
Any acadèmic a l’estranger:
Irlanda sempre ha estat una destinació molt escollida per aquest tipus d’estades. El sistema educatiu irlandès és força semblant a l’espanyol i el Ministeri d’Educació Espanyol reconeix i convalida els estudis cursats en aquest país. Tot i que s’hi pot cursar 2n, 3r d’ESO i 1r de Batxillerat, la majoria dels estudiants decideixen fer el 4t d’ESO a Irlanda (Transition Year, com ells l’anomenen), ja que és el curs idoni pel tipus de continguts acadèmics i per practicar i millorar l’anglès.
Cursos per a adults a l’estiu:
es pot aprofitar l’estiu i les vacances per millorar els coneixements d’idiomes. Sovint s’opta per viatjar a algún país de parla anglesa i millorar l’anglès, i a la vegada un es pot preparar per presentar-se a algun examen que certifiqui el nostre nivell. També hi ha cursos de negocis, especialitzats en les diferents àrees laborals, segons l’àrea en la que treballem.
Grups escolars i viatges de final de curs: es pot ser original i pràctic a la vegada.
El viatge de final de curs pot tenir molt de sentit, més enllà de passar uns dies «cool» amb els companys de classe. Són estades que a més de conèixer la cultura, ofereixen la possibilitat de classes per millorar l’idioma.
Programes per a tota la família:
una bona manera de passar les vacances tots junts, però també separats una estona. No és el mateix anglès per a nens que per a adults. I encara tenim la resta del dia per descobrir un nou país amb els nostres i gaudir de les vacances.
Pràctiques de treball:
per accedir-hi s’ha de tenir un mínim de nivell d’anglès intermedi i la feina acostuma a ser en el sector de l’hostaleria amb un contracte laboral de mínim 25 hores setmanals. Es pot combinar la feina amb cursos d’anglès. També hi ha l’opció de fer treball no remunerat, una bona oportunitat per millorar el nostre CV i desenvolupar habilitats interpersonals i interculturals.
Au-pair, fes de cangur a l’estranger:
aquest programa permet als joves treballar en una família, ajudant amb els nens i les tasques de la llar, obtenint a canvi allotjament, menjars i una paga setmanal. Generalment es combinen també amb cursos d’anglès (poden ser de diferent intensitat i durada). Es treballen un màxim de 30 hores i 2 nits de cangur setmanals.
Jo ja he triat la meva opció per aquest estiu. I tu?