Aprendre idiomes és una molt bona manera de poder-te relacionar amb moltes més persones, viatjar i poder-te comunicar amb la gent del país i mantenir el cervell actiu i no parar de pensar mai.
T’has plantejat alguna vegada aprendre italià? És una llengua molt similar a la nostra i que per tant, ràpidament la podràs aprendre.
T’expliquem algunes curiositats de l’italià, que segurament no sabies!
-
L’italià té un alfabet de només 21 lletres
Aquest idioma està considerat com el més similar a la llengua”morta”, el llatí. , No té cap d’aquestes lletre: j, k, w, x i y i està considerat per ser un alfabet senzill i pràctic.
-
No va ser l’idioma oficial fins el 1861!
Aquest any va ser quan els territoris italians es van unificar. Fins llavors eren tots territoris separats, amb uns dialectes molt diferents entre ells. Només 5 % de la població parlava l’italià!
-
85 milions de persones parlen italià al món
D’acord, l’anglès i el mandarí tenen molts milions més de parlants, sí. Però si tenim en compte les dimensions del territori italià, hi ha molta gent que parla aquest idioma! 65 milions a Europa i 15 milions la tenen com a segona llengua. Si estudies un curs d’italià, podràs viatjar a Suïssa, Sant Marí, el Vaticà i la península croata d’Istria, i podràs practicar l’idioma.
-
La llengua de la música clàssica per excel·lència
Si t’agrada la música, i si potser toques algun instrument, probablement has vist termes com soprano, tempo, crescendo… paraules italianes que han quedat en el vocabulari del mon musical. I es que durant el Renaixement i el Barroc, l’italià era la llengua de la música, i en música clàssica podem dir que encara ho continua essent.
-
La paraula més llarga en italià
Veuràs que si estudies un curs d’italià descobriràs una súper paraula de ni més ni menys que 30 lletres i 13 síl·labes! La apraula és “psiconeuroendocrinoimmunologia”, la més llarga del diccionari italià!
Si ja t’has decidit i tens ganes de fer un curs d’italià, no esperis més i contacta’ns!