Bet Masallera: EL PODER DE LES CREENCES I L’AUTOESTIMA

Les creences negatives sobre nosaltres ens bloquegen o anul·len la nostra autoestima

Quina opinió tens sobre tu mateix/a? Descobrir què pensem i creiem de nosaltres és molt necessari per saber què podem començar a fer per potenciar la nostra autoestima.
Si la imatge que tenim de nosaltres està construïda de creences i idees negatives (no serveixo per res, sempre ho faig tot malament, no tinc una bona imatge…) aquestes ens limitaran i baixaran la nostra autoestima. En canvi, si la imatge que tenim de nosaltres està construïda d’idees i creences positives (sóc una persona agraïda, faig la meva feina amb autenticitat, sóc responsable i compromesa, tinc experiència i habilitats per…, sóc una persona alegra i creativa…) l’autoestima tindrà una base sòlida i estarà nodrida de vitamines emocionals que impulsaran el nostre benestar emocional.bet coaching vic
Les creences negatives sobre nosaltres ens bloquegen o anul·len la nostra autoestima, i les creences positives impulsen la nostra confiança i l’autoestima. Aprendre a generar pensaments positius i construir creences potenciadores són algunes de les eines que necessitem per tal d’augmentar la nostra autoestima. I com ho podem fer? Doncs el més important primer és escoltar-nos per poder identificar quines creences tenim i quines cultivem cada dia sobre nosaltres mateixos.
Et convido a fer-te alguna pregunta per començar a descobrir-ho: Quina opinió tinc sobre mi mateix/a? Què ser fer molt bé? Quines potencialitats tinc?
És molt necessari conèixer el que pensem de nosaltres mateixos per així poder reeducar la ment i incorporar noves creences i idees sobre la nostra experiència, per tal de tenir una motxilla plena d’habilitats, reptes aconseguits, valors, recursos propis, característiques úniques i que ens diferencien dels altres… Tot allò que hem aconseguit fins avui és part de nosaltres i moltes vegades ni recordem qui som. Tenim l’hàbit de buscar sempre allò que no fem bé, el que ens falta, el que necessitem i ens oblidem del que tenim, de qui som i de que ho tenim tot. Som la millor versió de nosaltres i ens ho hem de començar a creure.
«Mantingues els teus pensaments positius, perquè els teus pensaments es convertiran en les teves paraules» Gandhi
Bet Masallera Pedagoga, Coach & Mentora . Experta en Comunicació Emocional i Afectiva

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *