Què és l’ensinistrament caní?

Ensinistrament i educació canina són dos termes germans, “gairebé bessons”. Tanmateix, hi ha algunes diferències. Què és doncs cada terme? T’ho expliquem en aquest post.

Què és l’ensinistrament caní?

 

Per ensinistrament entenem el procés en el qual ensenyem al gos a fer unes determinades coses.

 

Per exemple: a venir quan se’l crida, a seure, a estar-se quiet, a pujar al cotxe… O coses més sofisticades com: portar el diari, anar a buscar el refresc a la nevera, encendre o apagar un llum, fer-nos un petó a la galta…

 

 

 

 

 

I per educació entenem el procés en el que ensenyem al gos “què està bé” i “que no ho està”.

 

És a dir, com fer les necessitats a fora, a no enfilar-se a sobre per tenir atencions, no demanar menjar de taula, etc.

Quan es dóna el cas que algunes conductes indesitjades es repeteixen i/o fins i tot es generalitzen o s’intensifiquen, és quan hem d’aplicar la modificació de conducta en positiu. És a dir, indicacions i pautes en positiu per tal de recompensar les conductes desitjades del gos, i alhora, ignorar i/o interrompre les indesitjades.

 

 

D’altra banda, quan el problema de conducta ja és més greu, com ara problemes d’agressivitat, pors… Ens recolzem en el contracondicionament (el que abans era associat com a “negatiu” condicionar positivament al gos perquè ho percebi com a “positiu” o “neutre”) i desensibilització (que no sigui extremadament sensible als estímuls que li causen una reacció “negativa”. És a dir, que no li causin impacte i els percebi com a elements “normals” i quotidians. Sense perill o competència).

 

Si t’agradaria participar en un curs per poder millorar la relació amb el teu gos, fes clic aquí!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *