Vols conèixer l’EOI Osona des de dins? Anglès, francès i molt més!

En Guillem Blasco és professor d’anglès i alumne de francès a l’EOI Osona. Aquest ha estat el seu primer any i l’hem entrevistat perquè ens expliqui la seva experiència a l’Escola.

eoi osona idiomes vic

Per què vas decidir treballar a l’EOI?

Després de la meva experiència docent al Regne Unit durant 7 anys, creia que treballar a l’EOI em permetria acostar el món anglosaxó als estudiants d’anglès com a llengua estrangera. A l’escola oficial d’idiomes, alumnat i professorat formen part d’una comunitat on hi ha una interacció molt fluïda i constant gràcies a les activitats proposades (sortides culturals, viatge, excursions…). Per exemple, el departament d’anglès vam organitzar el Pancake Day barrejant grups de diferents nivells. Ho vaig trobar molt interessant perquè es va crear un ambient distès que afavoria l’aprenentatge de la llengua.

S’han complert les teves expectatives?

Al 100% perquè he trobat alumnes molt predisposats a aprendre no només la llengua sinó també la cultura. El fet que compartim gairebé 5 hores a la setmana facilita la relació amb el professorat i, sobretot, entre els estudiants. Es crea un vincle que els motiva a aprendre la llengua i la cultura.

I com a alumne de francès?

També, ja que he pogut comprovar que la resta del professorat treballa en la mateixa direcció. És a dir, tots compartim una gran passió per la llengua que ensenyem i ho fem arribar als alumnes. La durada de les classes permet fer una gran varietat d’activitats que promouen aquest aprenentatge d’una manera amena i motivadora.

Per a tu, quina diferència hi ha entre l’EOI i la resta d’escoles d’idiomes?

L’EOI és una escola pública, per tant depèn del Departament d’Ensenyament i la matrícula és molt més assequible. Com a institució pública, un altre avantatge és el tema de les certificacions. A l’EOI s’estudia des del nivell A1 fins al C1 i s’ofereixen els certificats de B1, B2 i C1 (aquest últim en el cas d’anglès) així que tenim força alumnat que s’ha plantejat aquest repte per tal d’obtenir un certificat per la feina o per la universitat, o simplement perquè els interessa fer currículum.

Més cursos d’anglès a l’EOI OSONA a VIc aquí.

A part de les certificacions, també hi ha una associació d’alumnes i exalumnes que, juntament amb el professorat, s’encarreguen d’organitzar sortides als països de la llengua d’estudi, així com les activitats culturals que es fan durant el curs.

eoi osona anglès vic
I ja per acabar, què prefereixes: ser estudiant o professor?

Jo em quedo amb les dues opcions! La meva feina m’encanta i m’ho passo pipa preparant les classes perquè els meus alumnes avancin i estiguin motivats. Però com que m’agraden molt les llengües, i sóc molt sociable també m’interessa ser alumne. I sempre s’aprenen coses dels companys i de les companyes! El curs vinent em prepararé pel certificat Intermedi B1 de francès, un vrai défi!!

 

Si vols saber més informació sobre l’EOI OSONA fes clic aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *