Per una escola igualitària, estiguem totes i tots preparats!

Ara que comença un nou curs, és important que les professores i professors encetin aquest nou cicle tenint en consideració i importància d’educar els joves d’avui en la igualtat i no discriminació per sexes.

El llenguatge no sexista

Podem col·laborar en aquesta tasca fent servir un Llenguatge no sexista, com seria per exemple parlar sempre en forma masculina. Tot i que és correcte, hi ha la possibilitat de parlar de manera genèrica, i no deixar exclòs d’aquesta manera cap dels dos sexes. En lloc de parlar dels adolescents, podem parlar de l’adolescència; i en lloc de parlar dels joves podem parlar de la joventut.

 

Exemples de la nostra història

També és important treballar a classe amb exemples de persones reals, que no han de ser sempre figures masculines, com en molts llibres només apareixen. Hi ha moltes dones que han fet gestes destacades, però sovint resten menystingues i per tant a l’oblit de l’ensenyança. Dones com Charlotte Cooper, la primera dona campiona olímpica (1900), la polonesa Marie Curie Skłodowska, premi Nobel de física (1903) i de química (1911), Bertha Von Suttner, premi Nobel de la pau (1905) després d’escriure el famós llibre sobre el pacifisme ‘abaixeu les armes!’ , Rosa Parks, defensora dels drets civils estatunidencs que es va fer mundialment famosa quan, el 1955, es va negar a cedir el seu seient de l’autobús a un home blanc.
En la història de casa nostra també trobem dones dignes de ser conegudes, com són Clara Campoamor, ferma defensora del sufragi femení que va aconseguir el 1933. Frederica Montseny, la primera dona ministra en un Govern espanyol i europeu, Dolors Aleu, El 1879 va aconseguir ser la primera llicenciada en medicina de l’Estat espanyol i una de les primeres d’Europa, Caterina Albert, escriptora coneguda amb el pseudònim de Víctor Català.
Desitgem un curs ple d’igualtat, sense discriminacions i amb un professorat que ensenyi al seu alumnat en aquesta gran tasca social.

Si vols participar en cursos i tallers per a professores i mestres, per tal d’especialitzar-te en la teva gran tasca educativa, aquests són alguns dels cursos per a professors i mestres que pots fer aquí!

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *