Per què els cursos i tallers de patchwork enganxen tant?

T’has plantejat mai per què cada vegada hi ha més gent que s’apunta a classes de patchwork? En aquest article, la Montserrat, directora del centre Laku-loma, on ofereix classes de patchwork a Vic, ens explica el perquè.

PATCHWORK és una paraula anglesa que es tradueix com a treball amb retalls (patch= retall, i work=treball). El patchwork ha esdevingut una afició que cada cop té més difusió en la nostra societat. Es basa en un treball de costura en el que a partir de petits bocins de teles i amb formes principalment geomètriques es confeccionen blocs o quadres que a la vegada units a altres blocs donen forma al treball final anomenat «quilt».
El «quilt» és així l’obra acabada elaborada amb la tècnica del patchwork, independentment de la seva mida i utilitat: pot ser un cobrellit, un panell o tapís, etc. Normalment es compon de 3 capes de roba o «sandwich»: la del davant, on hi ha el treball de creació, la del mig o farcit de buata, i la del darrere. Un cop fet el «sandwich» hi ha el treball d’encoixinat, que pot ser fet a mà o a màquina, i dóna solidesa al «quilt» ajuntant les tres capes de roba i a la vegada ajuda a presentar un acabat artístic de la peça.

 

Per què creix l’afició en aquest tipus de costura?

 

Per què cada vegada hi ha més gent que s’apunta a un curs de patchwork?

Sens dubte, el patchwork ens obre un camp de creació infinit, ja sigui amb finalitats utilitàries o artístiques, on els treballs resultants seran fruit d’una bona planificació de la peça, del gust, la imaginació i l’habilitat per a triar, combinar i cosir les diferents teles que es facin servir.

El patchwork és divertit, és relaxant, i no hi ha res millor que la satisfacció de poder lluir una peça bonica de roba que hagis creat amb les teves pròpies mans, i compartir amb tothom qui t’envolta els moments i el resultat d’aquesta creació.

 

Montserrat Coloma «LAKU-LOMA»

curs patchwork vic

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *