santi serraSantí Serra Camps, domador d’animals i artista de Sercam Shows, ens explica la seva vida vinculada al món dels cavalls: dels rodeos als espectacles amb cavalls.

Serccam Shows és una empresa que ofereix espectacles amb cavalls, així com animals pel rodatge d’anuncis publicitaris (gossos, cavalls, zebres, lleons, llops, àguiles…).  Han actuat arreu del món i participat en anuncis com Qatar Airways, Coca-cola, Sònar, Euromillón, i altres que no podem desvetllar perquè encara no s’han fet públics.

“Actualment, el 80% dels anuncis espanyols on apareixen animals, són animals nostres. Són animals preparats per fer aquesta feina, que gaudeixen treballant davant les càmeres. Recordo un curiós rodatge amb una gallina, una vaca i una ovella” comenta Santí.

Com va començar la teva relació amb els cavalls?  Els pares eren criadors de cavalls àrabs de competició, en la modalitat de morfològic, raids i carreres. Sempre ens van recolzar tant a mi com al meu germà John. Ell ha estat el meu professor, i ara és el meu mànager. Estic molt content de poder tenir la família sempre al meu costat.


santi serraD’on va sortir Sercam Shows? 
Mentre feia d’animador de rodeos per Europa, on agafava vaques i cavalls amb llaç. Vaig tenir un somni on els animals i les persones eren amics. D’aquest somni va sortir Sercam Shows.

Com prepareu l’espectacle? Ens ho fem tot nosaltres. Em poso a entrenar amb els cavalls i es va definint el format ell sol. Sempre buscant experiències i sensacions noves que sorprenguin al públic. Treballem amb cavalls i gossos, i ara hem incorporat àguiles i falcons. També acompanyem els espectacles amb pantalles de LED que permeten acostar la natura a l’espectacle a través d’imatges.

I el rodatge d’un anunci amb animals, com funciona? El client ens envia l’story board i nosaltres preparem l’animal pel dia del rodatge, per exemple un cavall tocant el piano. La dificultat amb els anuncis és que tens molt poc temps per preparar-los.

sercamEn quins països heu actuat? Arreu del món, cada setmana estem viatjant. Acabem de tornar de Qatar i Àsia, i el pròxim viatge és Amèrica. En tenim moltes ganes perquè serà la primera vegada que hi actuem.

 

Què va suposar guanyar el “Tú si que vales”? Va ser una experiència molt enriquidora i que ens va donar molta popularitat. La veritat és que no ens ho esperàvem. Teníem la idea de convertir el que fèiem en espectacle, com qui va a un concert o al teatre. Fins llavors només actuàvem en fires de cavalls. Volíem veure la reacció del públic en general, i va ser fantàstica. I vam apostar de cap per aquesta idea. També vam guanyar un programa a Alemanya que ens va donar popularitat a nivell europeu.

Com us doneu a conèixer a nivell mundial? Nosaltres actuem, no ens venem. A través dels espectacles que fem arreu del món, persones que organitzen altres esdeveniments ens veuen i ens contracten. Cada vegada fem menys espectacles, però amb més contingut.


I la logística amb els animals, és complicada? 
Sí, viatjar amb els cavalls té les seves dificultats, quan agafem els avions, els papers… però ara ja ho tenim per mà.

domaTambé t’anomenen “susurrador de caballos”. Què en penses? Si, m’ho diuen, i de fet és el que fem amb els nostres cavalls. Així preparem els nostres animals pel cinema, el rodatge i els espectacles.

És possible conèixer la reacció d’un cavall? Si hi tens contacte constant, sí. És com els gossos, o qualsevol altre animal. Felins, àguiles… s’ha de treballar amb ells per conèixer-los. Quan miro un cavall li veig les intencions. Treballar amb ells et fa aprendre’n.

IMG_0641Com es tria el cavall més adient per l’espectacle?Busquem cavalls de morfologia i genètica bona. Després els provem. Tots els cavalls serveixen per domar-se i aprendre, però no tots serveixen per actuar. Hi ha cavalls que t’actuaran però no seran feliços i això nosaltres no ho volem. Aquests els deixem lliures al camp, o els regalem a amics que sabem que els cuidaran bé. Volem que durant l’espectacle el cavall jugui, que es vegi la seva llibertat.

I a tu, t’agrada actuar? Sí, la veritat és que sí, però sempre dic que jo no sóc l’actor principal. Jo sóc un complement a l’escenari, els actors principals sempre són els animals.

Entrevista realitzada per Tot cursos

IMG_0640

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *