Troba el carnet que més et convé pel teu futur professional!

Tots sabem que disposar el carnet de conduir t’obre portes en el món laboral. És a dir, hi ha més possibilitats que trobis treball, i de manera més ràpida i eficaç. A més, com més permisos tinguis, més oportunitats. Així que si tens ocasió, no esperis més i apunta’t a un curs per treure’t el carnet que més t’interessi! És una de les millors inversions que pots fer pel teu futur.

Repassem alguns dels permisos que et pots treure si fas un curs i et prepares pels exàmens:

 

Permís de Conduir AM, Carnet A1 i carnet A2

Són carnets que es poden obtenir a partir dels 15 anys (AM), 16 anys (A1) i 18 anys (A2). Amb aquests carnet, i un cop superada l’edat apte per treballar, podràs treballar de repartidor i missatger amb motocicleta.  Són carnets que es poden obtenir a partir dels 16 anys (A1) i 18 anys (A2). La sortida laboral més comuna és la de repartidor,

Carnet A

Requereix haver estat en possessió del permís A2 durant, com a mínim 2 anys. L’edat mínima per obtenir-lo és de 20 anys. Obre portes per a tot el que suposi treball amb grans motocicletes, com càmera de TV, o treballar en feines de seguretat.

Carnet B

És el permís més habitual i sol·licitat. En qualsevol treball que t’hagis de desplaçar en cotxe, et serà necessari. Sovint, a més, es demana disposar de vehicle propi. Més que una condició per treballar, et facilitarà la vida en moltes ocasions.

Permís BTP (curs anul·lat però demana informació a l’autoescola per saber-ne més)

Carnet vàlid només a Espanya. És el permís que es demana, per exemple, per ser taxista, conductor d’autobús escolar o ambulàncies. És indispensable també per entrar en qualsevol dels cossos i forces de seguretat de l’Estat. Edat mínima, 18 anys.

Carnet C1

 

Per obtenir-lo, cal superar un examen teòric i dos pràctics. Cal ser titular del carnet classe B i ser major de 18 anys. T’obrirà les portes per treballar com a transportista en petits camions i furgonetes, sobretot i de transport de viatgers en petits autobusos.

Carnet C

L’edat mínima per obtenir-lo és de 21 anys i cal disposar del carnet B. Cal fer tres exàmens per obtenir-lo. Aquest carnet obre les portes laborals  en l’àmbit del transport de mercaderia i de viatgers.

Carnet D i carnet D1

 

L’edat mínima per obtenir-lo és de 24 anys. Per obtenir-lo, cal superar tres exàmens: un teòric, un de pràctic de maniobres en circuit i un segon de pràctic circulant per la via pública. Aquests carnets et permetran treballar com a conductor de transport de passatgers, inclòs els troleibusos.

 

Carnet I

Aquest és el permís de tots els permisos. Tenir-lo és sinònim de tenir tots. Habilita per conduir tot tipus de vehicles, tots els industrials, autocars, grues, etc., de manera que obre totes les portes possibles.

 

Vols treure’t un d’aquests carnets? No esperis més i apunta’t a un curs de teòrica i pràctica. Et recomanem les millors autoescoles de la comarca d’Osona, fent clic aquí.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *