Medicina tradicional índia Ayurveda, i torna a connectar amb el teu “jo”

Vivim en una societat on estem exposats constantment a una immensa varietat d’estímuls, pressions i canvis; on hem de fer i pensar moltes coses alhora. Podríem dir que el que tenim és un excés d’informació, pensaments i emocions, que, any rere any, ens condueix a apartar-nos de nosaltres mateixos i de qui som en realitat.

Pràctiques com el ioga, exercicis respiratoris, la meditació, ens ajuden a apartar-nos d’aquest món mecanitzat i superficial en el que estem immersos. Són tècniques que ens ajuden a viure el moment present i a començar a viure sentiments més profunds, sense pors i fòbies de la nostra societat.

curs ayurveda centelles

Una pràctica que ens pot ajudar a reconnectar amb nosaltres mateixos és l’alimentació. La medicina tradicional índia, coneguda com a Ayurveda, considera el menjar com una medicina. Cada àpat és una oportunitat de reconstruir-se. El menjar ayurvèdic principalment ha de contenir aliments frescos, variats, d’origen vegetal i orgànic, conreats en el nostre entorn i que siguin de l’estació. Res de productes enllaunats, menjar escombraries, productes processats, envellits o morts, sense energia vital (Prana). L’Ayurveda no parla de carbohidrats, proteïnes i greixos. Segons la medicina Ayurveda, els menjars estan formats de 5 elements, els mateixos que ens componen a nosaltres; i classifica els aliments en 6 sabors: dolç, salat, àcid, amarg, astringent i picant.

Un bon àpat ha de contenir els 6 sabors i les espècies tenen un paper fonamental en l’aportació de gust, a part que ens ajuden en el procés digestiu. El sistema digestiu i el seu bon funcionament és, per a Ayurveda, la clau de bona salut i immunitat.

Si vols saber més coses sobre aquesta medicina mil·lenària i la seva alimentació, no dubtis a deixar-te aconsellar o formar-te per un bon mestre o una bona mestra.

Descobreix l’escola Tridosha de Centelles fent clic aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *