Classes de repàs per recuperar les assignatures de setembre

Per a totes les coses de la vida, hi ha segones oportunitats. I el setembre és el mes idoni per dur-les a terme. Els estudiants ho saben bé.

Cada any, alumnes d’ESO, Cicles formatius, Batxillerat i universitaris s’enfronten en el novè mes del calendari a exàmens de recuperació. No obstant això, la preparació d’aquestes proves comporta molta més pressió que durant el curs ordinari.

Potser un curs de repàs és el que necessites? Classes de repàs a Vic

classes repàs Vic
Està comprovat que l’estudiant que ha de recuperar matèries el setembre ha d’emprar més esforç en estudiar perquè durant les vacances ha perdut l’hàbit, alhora que ha de recordar de nou els conceptes apresos durant el curs i ha de saber dir no a altres plans alternatius i molt temptadors que sorgeixen a l’estiu. En definitiva, podríem dir que els exàmens de juny són el resultat d’una avaluació contínua durant tot l’any; els exàmens de setembre, en canvi, són exàmens finals.

L’estudi requereix una sèrie de rutines. Per exemple, és important tenir el mateix lloc d’estudi, les mateixes hores, les mínimes distraccions, llum suficient, cadira còmoda… Planificar les hores d’estudi és també una de les claus de l’èxit. L’aprenentatge és molt més eficaç quan es practica d’una forma distribuïda i no de forma massiva, una mica cada dia però de manera constant. A més, dividir el temari d’estudi en petits temes ajuda l’estudiant a estar més motivat i a no veure l’assignatura a estudiar com una muntanya impossible d’assolir. S’aconsella iniciar l’estudi amb aquelles tasques més difícils o que més esforç i concentració requereixin, i deixar per a les darreres hores del dia aquells temes que siguin més amens i fàcils. És durant el matí que el cos està més carregat d’energia, mentre que a les últimes hores de la tarda la ment està més relaxada i li és més difícil concentrar-se. Repassar també és molt important. Si alguna cosa s’estudia però no es repassa, fàcilment serà oblidada.

Potser un curs de repàs és el que necessites? Classes de repàs a Vic

classes repàs vic

I un aspecte fonamental! Per a una bona preparació pels exàmens cal reduir al màxim els ‘lladres del temps’: evitar les interrupcions, fer pauses de com a màxim 15 minuts, i sobretot, estudiar sense mòbil ni internet a prop.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *