Com superar les vacances, i no morir en l’intent!

Afortunadament, per a moltes i molts de nosaltres, després d’un any dur d’estudis i exàmens, o de treball i feina ben feta, les vacances ja són! Sigui durant el mes de juliol, agost, setembre, o més enllà, les esperades vacances, tantes vegades somniades i desitjades, finalment acaben arribant.
A vegades, de tan anhelades i de tantes expectatives que ens hem fet, acaben sent un període de l’any molt difícil de gestionar. Per això, hem d’intentar treure el màxim profit i intentar gaudir-ne més no poder.

En aquest article us volem explicar algunes tècniques perquè gaudim al màxim d’aquests dies de llibertat, i que no es transformin en un malson la segona setmana de vacances!

Cuida’t el cos

Encara que són dies que interpretem com a relax i no fer res, el sofing no és la solució. Intenta fer tot allò que saps que és beneficiós per al teu benestar físic, com ara fer exercici de manera regular, vigilar l’alimentació, i dormir les hores suficients per ajudar a recuperar el nostre cos. De fet, aquests dies hi ha molts cursos intensius, i potser és un bon moment per practicar un esport que sempre t’ha fet gràcia però mai has trobat el moment. Natació sincronitzada, pàdel, trial, submarinisme, esports de contacte… Sigues original i sorprèn-te a tu mateix@!

Adona’t de com estàs

Pren-te temps per poder comprovar i veure com se sent el teu cos. Podem aprofitar aquests dies que no anem estressats amb el dia a dia per fer petites correccions sobre allò que ens genera malestar. Coses tan senzilles com aturar-nos i pensar abans de tenir alguna reacció irada, fer-nos un massatge al coll i realitzar petites pressions per alliberar tensions acumulades durant l’any, estirar tot el cos, de cap a peus, i sense presses i amb consciència. Si durant l’any no ho has fet, ha arribat l’hora de prendre’t una estona per a tu!

Relaxa’t!

Intenta trobar aquells moments durant el dia que et permetin relaxar-te. De bon matí i abans d’anar a dormir. Si és possible, comença i acaba el dia amb alguna activitat relaxant, ja sigui meditar, respirar profundament, escoltar la teva música preferida o simplement acariciar al teu gat assegut a la butaca. Hi ha molts centres i professionals avui dia que t’ajuden a descobrir tècniques de relaxació. No ho dubtis més i comença-les a posar en pràctica aquestes vacances. Ràpidament notaràs els beneficis.

Pren-te un mini descans quan comencis a perdre els papers

Si trobes que et poses dels nervis amb facilitat, o comences a notar que una idea constant i repetitiva et perfora el cervell, pren-te un lleuger respir. Passeja, abraça, escolta música, mira per la finestra… Cadascú té la seva tècnica per allunyar-se dels mals pensaments i és moment d’aplicar la teva. Queden molts dies de vacances i recorda que hem dit que els volíem gaudir!

Posa grans dosis d’humor a les teves vacances

L’humor, per la seva pròpia naturalesa, ens atorga de forma instantània una certa distància, equilibri i perspectiva per un moment. Això no implica caure en la burla dels altres, més aviat és una qüestió de treure ferro a allò que ens envolta, inclosos nosaltres mateixos. Riure’s d’un mateix està menyspreat, però la veritat és que un somriure canvia la nostra bioquímica i ajuda a ordenar els embussos emocionals.

Sigues realista i reconeix els teus límits

Realment és una cosa meravellosa ser conscient del que pots o no pots fer. No et deixis dominar pel perfeccionisme i tampoc et deixis dominar per les expectatives. Digues no, marca límits, i sigues conscient de fins on vols arribar. Això és especialment important durant les vacances, ja que a vegades intentem fer massa coses per aprofitar el temps i al final ens frustrem perquè les coses no surten com esperàvem. Una solució pot ser organitzar-te les hores, un horari com el de la feina però molt més light i flexible. Una certa disciplina et pot ajudar a aconseguir el que t’havies plantejat fet: repassar un idioma oblidat, llegir el llibre pendent, passar més estona amb la família… Organitza’t i segur que aquestes vacances tindràs temps per fer de tot!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *