Els beneficis de fer un curs d’expressió artística

«La creativitat és la intel·ligència que es diverteix» va dir Albert Einstein. Divertim-nos per fer un món més intel·ligent! Descobreix els beneicis de fer un curs d’expressió artística.

Fer un curs d’expressió artística és una manera molt efectiva per estimular el cervell, i l’art és l’eina mitjançant la qual tothom pot fer-ho.
A vegades creiem que o has nascut amb talent – o no. Altres tenim por de no ser prou bons. Però tots hem nascut amb un desig innat d’expressar-nos i l’art és una de les millors eines que tenim a l’abast.

 

A Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Ripoll… pots trobar molts cursos d’expressió artística que t’ajudin a desenvolupar les teves capacitats artístiques.

A continuació et presentem alguns dels beneficis de fer un curs d’expressió artística!

#1 – L’Art alleuja l’estrès: activitats com la pintura, l’escultura, el dibuix i la fotografia són passatemps relaxants i gratificants que poden reduir els teus nivells d’estrès. L’art ofereix una distracció, donant al seu cervell un descans dels seus pensaments habituals. Una persona té una mitjana de 60.000 pensaments per dia i el 95% d’ells són exactament el mateix dia rere dia! L’art ens ajuda a allunyar-nos d’aquests pensaments.

#2 – L’art estimula el pensament creatiu: millora les habilitats de resolució de problemes, estimula el pensament creatiu i et permet arribar a les teves pròpies solucions úniques. A més, està científicament provat que estimula el cervell per fer créixer noves neurones.

#3 – L’Art augmenta l’autoestima i proporciona una sensació d’èxit: atreveix-te a penjar la teva última obra d’art i veuràs com augmenta la teva sensació de benestar! L’elaboració de tot tipus d’aficions serveixen: teixir, encoixinar, costura, dibuix, fotografia, fusteria, jardineria, reparació d’habitatges i do-ityourself – augmenten la dopamina, prevenen la depressió, i protegeixen el cervell contra l’envelliment.

#4 – L’art estimula la comunicació entre diverses parts del cervell: s’ha demostrat que d’aquesta manera augmenta la resistència psicològica i la resistència a l’estrès. Es creu que la intel·ligència depèn més del nombre de connexions cerebrals que la mida del seu cervell. Està demostrat que els nens amb formació d’arts plàstiques i visuals es desenvolupen millor en matemàtiques, llenguatge i lectura. Les classes i tallers d’art augmenten la plasticitat del cervell, la intel·ligència fluida, IQ, i l’atenció. Milloren el comportament general i redueixen la impulsivitat.

#5 – L’Art augmenta l’empatia, la tolerància, i els sentiments d’amor: El professor Semir Zeki, neurobiòleg de la Universitat College de Londres, va descobrir que simplement l’acte de veure l’art dóna plaer, el mateix que dóna enamorar-se. Els escàners cerebrals van revelar que l’observació d’obres d’art desencadena una onada de dopamina en la mateixa zona del cervell que registra l’amor romàntic. Per a la majoria de nosaltres, no és possible visitar un museu d’art cada dia, però es pot aconseguir la seva dosi diària de la cultura amb l’aplicació diària d’art.

#6 – L’Art millora les capacitats cognitives i de memòria, fins i tot per a les persones amb trastorns cerebrals greus: un 70% de les persones que tenen problemes de memòria milloren les seves capacitats. Mitjançant el dibuix i la pintura, els pacients augmenten la connectivitat entre els hemisferis dret i esquerre del cervell i creixen noves cèl·lules cerebrals.

Conclusió: L’art és per a tothom!
Albert Einstein va dir que «La creativitat és la intel·ligència que es diverteix.»

 

art einteinSi has trobat aquest article interessant, és que segurament t’interessa fer un curs d’expressió artística a Osona (Vic, Manlleu, Roda, Sant Hipòlit, Centelles, Balenyà, Tona), a la Garrotxa (Olot, Les Preses…) o al Ripollès (Ripoll, entre d’altres).

Si ha passat molt temps des que t’hagis divertit expressant-te creativament, és possible que no sapigues per on començar. Si aquest és el teu cas, dóna un cop d’ull a les propostes creatives (tallers, cursos, monogràfics) que trobaràs a www.totcursos.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *