Cursos de Robòtica educativa a Olot. No et perdis perquè és hora d’apuntar-s’hi!

En l’entrevista d’aquest mes descobreix Innova Didactic i els seus cursos de robòtica i impressores 3D. Formació molt interessant per a totes les edats!

Aquest mes entrevistem Innova Didactic, una empresa puntera en la formació i creació de material didàctic i pedagògic en robòtica i impressores 3D.

Són especialistes a oferir cursos de robòtica educativa a mida. La seva ubicació es troba a Olot, però també ofereixen formació a escoles de Ripoll i Osona.

Si ets de Vic, Tona, Torelló, Manlleu, Centelles, Ripoll… no dubtis a contactar amb ells perquè es desplacen fins a casa teva per oferir-te la millor formació en cursos de robòtica educativa.

Què són exactament els cursos de robòtica educativa i perquè està tan de moda?

La robòtica educativa és un sistema d’aprenentatge interdisciplinari que fa ús de robots com a fil conductor transversal per potenciar el desenvolupament d’habilitats i competències en cadascú de nosaltres. Potencia l’autoaprenentatge, promou la resolució de problemes, fomenta el treball en equip i la responsabilitat, per destacar alguns dels seus beneficis!

Quines branques toqueu des d’Innova Didactic? Oferiu només cursos de Robòtica educativa i improssores 3D?

Podríem dir que toquem dues grans branques: per una banda la formació i per l’altra la venda i distribució. Pel que fa a la formació, tenim un ampli ventall d’activitats i cursos dirigits a totes les edats. Des de Beebots pels més petits fins a la creació de videojocs amb Scratch i cursos per aprendre impressió 3D. Pel que fa a la botiga, oferim materials de robòtica educativa (Beebots, Lego, plaques Arduino i picaxe…), així com Impressores 3D i altres components electrònics.

robotica olot
Qui hi ha darrere d’Innova Didactic?

El nostre equip està format per professionals de diferents àmbits. Per una banda, tenim docents que s’encarreguen de la formació en els nostres cursos de robòtica; per l’altra, tenim tècnics en programació i 3D, així com enginyers que s’encarreguen de la part I+D.

Per quines edats són els cursos de robòtica i tallers d’improssores 3D que oferiu?

Per totes les edats i tots els públics. Oferim extraescolars per alumnes d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària. I formació per adults que vulguin conèixer el món de la robòtica i la impressió 3D.

Què creieu que fa que agradi tant als més petits aquests cursos de robòtica educativa?

La resposta és molt fàcil: es DIVERTEIXEN! Tot i que l’objectiu de la robòtica educativa és l’aprenentatge, els nens i nenes no són conscients d’això. Per a ells la robòtica és un joc.

robotica olot

Referent als cursos d’impressió 3D, quina formació exactament i a qui van adreçats?

Oferim cursos d’impressió 3D per a joves i adults, orientats a les diferents necessitats. Per una banda, oferim un taller o bateig a la impressió 3D, dirigit a aquelles persones que no han estat en contacte amb una impressora 3D i que tenen curiositat saber què són i què poden arribar a fer. Es tracten les nocions bàsiques del disseny en 3D i es realitza una impressió senzilla. I per a aquelles persones que volen anar una mica més enllà oferim un curs d’iniciació a la impressió 3D de 15 hores. El curs va dirigit a aquelles persones que volen aprendre tot el procés: des de la realització del disseny d’objectes en 3D fins a la seva impressió.

Oferiu serveis personalitzats i desplaçaments a altres centres?

I tant que sí, el nostre objectiu és oferir els nostres serveis a totes aquelles persones que ho desitgin. Així doncs, a banda de realitzar les activitats extraescolars al nostre centre, també ens desplacem a les escoles de la Garrrotxa, Ripollès i Osona que vulguin incloure la robòtica com a eina d’aprenentatge. També oferim extraescolars en anglès.

Ara que s’acosta el Nadal, teniu pensat fer algun tipus de taller o casal de Nadal?

Sí, farem tallers de Nadal del 27 de desembre fins al 5 de gener. Hi haurà un taller de Lego, un d’impressió 3D, i un altre de videojocs. Els nens i nens es podran escollir a quin taller volen anar cada dia, la qual cosa els permetrà fer un «tastet» de totes les activitats.

En l’àmbit empresarial, quines noves portes obren les impressores 3D? Són molt cares o estan a l’abast de la majoria de butxaques?

La impressió 3D està fent que les empreses puguin disposar de prototips dels seus productes, d’una forma ràpida i econòmica. Això té un impacte molt positiu en la productivitat dels seus processos. Tot i això, és en el món eductiu on la impressió 3D té un interès excepcional. Qualsevol nen o nena que disposi d’una impressora 3D i un ordinador pot dur a terme qualsevol cosa que s’imagini. Això representa un gran estímul en la seva creativitat. A més, la impressió 3D és clarament un procés de fabricació digital, com els que veiem en el món real. El preu ja no és una excusa per adquirir una impressora 3D. Existeix un ampli ventall de preus a partir d’uns 300 €. A més, a diferència del que passa amb la tinta o tòner d’una impressora convencional, el preu dels consumibles és molt assequible.

robotica olot
Innova Didactic és una empresa col·laborativa. Què significa exactament? Què us ha portat a apostar per aquest tipus de model empresarial?

La nostra empresa ven coneixement. Hem apostat per tenir els millors coneixedors d’aquesta temàtica educativa, tant en la part tècnica com en la d’elaboració de propostes didàctiques. Hem aconseguit aquests recursos a partir de la col·laboració amb els millors experts, que hi participen finançant el projecte a més de generar recursos educatius. Es tracta d’un model d’empesa molt modern i participatiu.

El fet de tenir marca pròpia, pensada i dissenyada a la Garrotxa, us ajuda a vendre com a producte català i de proximitat? Què us diferencia d’altres marques amb més conegudes?

La Garrotxa té un llarg historial en el treball amb robòtica educativa.El 2002 ja es va dur a terme la primera edició de Robolot, un esdeveniment de referència en robòtica educativa. Actualment, si un robot està fet a la Garrotxa, és sinònim de qualitat. La principal diferència amb altres marques és que els nostres productes tenen un gran valor afegit gràcies a les activitats didàctiques proposades al voltant d’aquestes eines educatives. «Si vols un bon cotxe, utilitza tecnologia alemanya. Si vols un bon robot, utilitza tecnologia d’Olot».

Hi ha molt món encara per créixer en temes de robòtica? Com serà el robot del futur?

Sense cap mena de dubte, els robots entraran en les nostres vides, tan pel que fa a la llar com a la feina. Estem acostumats a veure robots que fabriquen cotxes, o netegen el terra; però també els robots socials i de companyia seran una eina habitual que ajudarà a les persones en tasques quotidianes.

I les impressores 3D, creieu que acabaran revolucionant realment el mercat? De quina manera?

Actualment es parla ja de la quarta revolució industrial: la industria 4.0. En un curt termini de temps podrem fabricar a mida allò que desitgem. Tindrem fàbriques que produiran objectes únics, segons els desitjos del consumidor. Les impressores 3D hi tenen molt a veure.

Estar a l’última en avenços tecnològics requereix molta formació constant. On us formeu i descobriu les noves tendències del mercat?

El fet de disposar d’un equip de professionals tan gran, permet que cadascun d’ells estigui ben format en la seva especialitat i transfereixi el coneixement a la resta de l’equip. A més, el contacte amb formadors del món docent fa que sempre estiguem en continua formació.

robotica olot

Més informació sobre cursos de robòtica i altres formacions a Osona, Garrotxa i Ripollès a www.totcursos.cat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *