Diferents tècniques per prendre apunts

Uns bons apunts són sinònim de bones notes i normalment, menys hores d’estudi intentant desxifrar les anotacions que vam fer en el seu dia.

Encara que sembli passat de moda, el bolígraf encara és una eina que es fa servir a classe. Actualment però, ha de compartir protagonisme a taula amb el portàtil.

A continuació et volem ajudar a prendre notes amb més facilitat. Si saps com estructurar les idees, tens una gran part del camí superat.

Pots fer servir la tècnica que millor encaixi amb tu. Comparteix-la amb les companyes i companys. Segur que t’ho agrairan!

Tècniques famoses per prendre apunts:
Els mapes conceptuals

Aquest mètode es basa en la utilització de recursos visuals per aprofitar la forma natural en què el cervell processa la informació.

Consisteix a utilitzar una gran quantitat de dibuixos, gràfiques, esquemes, etc. de manera que anem seguint l’explicació seqüencialment sense necessitat d’escriure paràgrafs llargs. Són els coneguts «mindmaps» en anglès.

Pots utilitzar colors i altres elements visuals com dibuixos, lletres de diferents mides… Tot el que t’ajudi a representar la informació de manera que et sigui atractiva a la vista.

El mètode Cornell

Aquest mètode consisteix bàsicament a dividir els nostres apunts en 3 seccions principals.

Una àrea general i principal, on has d’escriure les idees més importants que el professor va explicant durant la classe.

Una altra àrea al costat i més petita, que serveix per anar completant els apunts principals, escrivint aquelles notes al marge que ens ajudin a comprendre i a relacionar les diferents parts dels nostres apunts.

L’àrea inferior, just al peu de pàgina, l’has de deixar en blanc durant la classe, ja que està pensada perquè la facis servir quan estiguis repassant/estudiant. En aquest espai hi podràs escriure el resum final de les idees més importants.

El mètode de la pàgina dividida en dos

Aquest mètode té certes similituds amb l’anterior, ja que també consisteix a distribuir la informació en diferents llocs de la pàgina.

La idea és dividir la pàgina verticalment en dues seccions: les idees principals i les secundàries.

Així, mentre prenguis apunts, has d’anar organitzant la informació segons la seva importància en el context.

Aquest mètode pot requerir una mica d’adaptació al principi però, a llarg termini, t’ajudarà a optimitzar millor el temps a l’hora d’estudiar utilitzant els teus apunts.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *