Aquest mes a TOT CURSOS entrevistem a l’Àlex García.

Entrenador personal amb llarga trajectòria en diferents àmbits com el ciclo indoor i el fitness, ex ciclista professional que va competir tant en l’àmbit nacional com internacional.

Si us voleu omplir de motivació i descobrir les millors maneres per posar-vos en forma i complir els vostres objectius, no us perdeu les pròximes línies.

Àlex GarcíaÀlex, tot i que ja et coneix molta gent, i pels que encara no ho han fet, ens
agradaria que ens expliquessis quin tipus d’entrenador ets i quines són les
principals activitats que dirigeixes. Has estat sempre relacionat amb el món de
l’esport?

L’esport i jo sempre hem anat agafats de la mà, des de fa ja 30 anys! Vaig començar
quan tenia 9 anys a anar amb bici amb el club del poble i a l’edat de 14 vaig entrar al món de la competició en totes les categories! Un cop vaig deixar de competir, em vaig passar a l’altre costat de l’esport com a preparador i vaig començar a entrenar a gent per ajudar-los a complir els seus objectius. Els que em coneixen em consideren un entrenador dur, constant i seriós en la meva feina. El meu lema és «La constància és una victòria!». Intento de forma disciplinada i constant portar al client a aconseguir el seu objectiu i li dono la motivació suficient perquè no abandoni pel camí. Actualment, les meves principals activitats són el ciclisme indoor, el fitness, els entrenaments personals, i l’assessorament a ciclistes i equips ciclistes.

Molts de nosaltres trobem sempre excuses per no entrenar, ja sigui per falta de temps, motivació, o ganes. Com creus que podem canviar aquest rol?

Primer de tot s’ha de pensar que l’esport s’ha de practicar per salut. No ha de ser una obligació, sinó un hàbit. Un cop tenim això clar, ens hem de marcar reptes, que sempre ens aniran bé per la nostra motivació.

S’acostuma a pensar que per començar a fer una activitat dirigida es necessita una bona condició física. Àlex, creus que tothom té lloc en un gimnàs? Què recomanaries que fes algú que vol començar a posar-se en forma?

I tant com si!!! Tothom té lloc en un gimnàs! Hi ha activitats més actives que altres, aptes per a tothom. Per posar-te en forma…. Primer de tot, busca un objectiu. Un cop el tens clar, començarem de forma molt progressiva un treball d’activació que serà els fonaments del nostre entrenament. Avui dia tenim la sort que comença a haver-hi una bona cultura en entrenaments personals, per això jo recomanaria posar-se en mans d’un bon professional, que et guiï segons l’entrenament que necessites. Així també evitaràs lesions i mals hàbits. És una manera més eficaç d’aconseguir els nostres reptes.

Quines activitats dirigides són les que estan de moda actualment? Quina ens recomanaries i per què?

Per sort l’esport és un món que no para mai. Sempre surten activitats noves, sempre hi ha
noves tendències. Ara mateix la Zumba, el Power Pump, el Crossfit, etc… Una de les que us recomanaria, per descomptat, seria el ciclisme indoor a la Piscina de Torelló! Hehe!! És un entrenament cardiovascular de forma controlada i constant.Entrevista TOT CURSOS

Ens ha cridat l’atenció saber que tens més de 16 anys d’experiència en el món del ciclisme indoor. Quin és el motiu d’aquesta passió? Creus que és addictiu?

El ciclisme és un esport que porto practicant tota la vida. Com em deien a casa: «T’han sortit les dents a sobre una bicicleta». Són 30 anys pedalant d’una manera o una altra i suposo que en el meu cas, no ho deixaré mai de fer. És una cosa que m’apassiona.

També ets entrenador personal. Com és un entrenament amb tu? Es treballa només l’estat físic o el mental també? És assequible per a totes les butxaques?

Intento que els meus entrenaments siguin dinàmics i molt controlats, treballar per treure el màxim rendiment de la persona en cada sessió. Evidentment també es treballa la part mental! Ja que quan fas esport i ho fas de forma habitual et sents molt millor! El preu? Sí, és assequible per a totes les butxaques, tot depèn de les preferències de la gent. Hi ha gent que prefereix portar a la butxaca un mòbil d’última generació, i altres prefereixen uns bons entrenaments.

Ja estem acabant Àlex. Abans però, et volem demanar quins consells donaries a la
gent abans d’escollir un gimnàs o centre per practicar un esport. I com ho haurien
de fer per trobar l’activitat que més se’ls adapta?

Primer de tot s’ha de fer un treball de consciència: et vols apuntar realment a un
gym? Després, marca’t un objectiu clar: on vols arribar? Sense un objectiu, el fracàs està gairebé assegurat. Les primeres setmanes d’una nova activitat són claus per
continuar o no! I per trobar l’activitat que millor s’adapta a tu cal escoltar les recomanacions del teu tècnic de sala o contractar un entrenador personal que estarà encantat de planificar-te tot l’entrenament i assessorar-te en tot moment sobre què és el millor per a tu.

Sabem que treballes de monitor a la Piscina de Torelló. Quines activitats hi dirigeixes?

Ciclo indoor, sala de fitness i entrenaments personals.

Et segueixes formant en el teu àmbit? Quins altres cursos t’agrada fer?

L’esport és un món d’evolució constant i sempre has d’estar a l’última! Per això em formo contínuament. Quan m’apunto a un curs, normalment està relacionat amb l’esport i la salut.

Gràcies Àlex per la teva col·laboració!

TOT CURSOS

Àlex García

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *