Entrevistem una estudiant de La Salle d’un Cicle Formatiu amb molta sortida laboral

Laura Dorado i Arcarons, estudiant de primer de Mecatrònica Industrial a la Salle Manlleu,ens explica la seva experiència com a alumna d’un cicle amb una tradició molt masculina.

Per què creus que tenim poca vocació femenina en les formacions més tècniques?

 

Per estereotips de que són feines més d’homes, pel simple fet de pensar que són feines pesades i brutes que potser una dona no les podria fer! I potser també per poc coneixement de la realitat d’aquest cicle; no es pensa que en realitat és molt interessant i et permet estar al dia en noves tecnologies.

Tenies clar des del principi que volies fer aquest Cicle?

Sempre m’ha interessat aquest sector, i té una gran sortida professional. Puc trobar fàcilment una bona feina, encara que també m’estic trobant amb certes resistències en algunes empreses, on pel fet de ser dona costa que m’ofereixin una feina de taller! Però per sort això està canviant i cada vegada més empreses aposten per un bon professional, independentment del seu sexe.

El Cicle Formatiu és tal com t’esperaves?

Sí. És un cicle molt pràctic, amb moltes hores de taller i amb projectes molt interessants a fer. Les hores de classe passen molt ràpidament. Tenim la sort de tenir professors que estan treballant en empreses i que ens aporten casos reals i situacions similars a les que ens podem trobar en el món laboral.

Què necessita conèixer una professional de la Mecatrònica industrial?

Depèn de l’àmbit en què et vulguis moure. Si vols fer disseny de peces maquinària: Autodesk, Inventor i Autocad. Si vols més disseny de circuits elèctric: EPlan. I per pneumàtica, hidràulica i electropneumàtica i electroidraulica, seria FLuidSIM.

Què ens pots explicar de les pràctiques?

Consten de 350 hores. Les estic fent a Tesem de Torelló, on estic progressant, sobretot en l’àmbit de disseny de peces i maquinària. Estic a l’oficina tècnica i és una feina que m’agrada molt.

T’agradaria marxar d’Erasmus?

Si. L’únic inconvenient és que haig de millorar el meu anglès. És un repte que tinc pendent d’assolir. A La Salle Manlleu, que és centre examinador d’Oxford, hi puc estudiar i fer els exàmens. A més, l’escola ofereix la possibilitat de pràctiques en ciutat europees. Espero poder-hi anar.

Penses que el Cicle t’ajudarà a trobar feina?

Per descomptat que sí, avui en dia un bon professional de la Mecatrònica pot escollir… Pot trobar una feina motivadora i ben remunerada.

Si vols llegir més informació sobre aquest cicle formatiu i La Salle Manlleu, aquí pots trobar més informació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *