DESCOBREIX TOT EL QUE POTS ESTUDIAR A LA SALLE-MANLLEU

Aquest mes a TOT CURSOS entrevistem a Beatriu Fernández, Cap d’estudis dels Cicles Formatius de la Salle de Manlleu, un centre fundat l’any 1880 on es fa ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

 La salle

La Salle Manlleu va néixer l’any 1880 i segurament han canviat moltes coses des d’aquell temps. Quins canvis destacaries Beatriu?

Pel que fa a la nostra escola, alguns dels canvis més significatius van ser la introducció de l’ensenyament mixt a finals dels 70, i els canvis evidents en instal·lacions i edificis. Pel que fa a l’ensenyament, com la societat en general, no ha parat d’evolucionar, com la introducció de les noves tecnologies a l’àmbit educatiu.

Quants anys fa que oferiu formació en Cicles Formatius?

Podríem dir que La Salle és el centre de la comarca d’Osona que portem més anys ensenyant formació professional. Des del 1947! Amb els anys ens hem anat adaptant als canvis en el sistema educatiu, així com segons les necessitats i demandes de l’entorn laboral de Manlleu i comarca.

Quins Cicles Formatius oferiu?

Oferim quatre famílies professionals, que abasten les especialitats de: administratiu, mecànica , informàtica i electricitat. Els cicles formatius de grau mitjà són: Gestió Administrativa, Equips i Instal·lacions Electrotècniques i Sistemes microinformàtics en Xarxa i Mecanització. Els quatre cicles de grau superior són: Administració i Finances, Mecatrònica Industrial, Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, Programació de la Producció en Fabricació Mecànica.

DSC09875

Què ens hauria de moure a triar un cicle formatiu: les sortides laborals, l’interès que ens desperta…?

La veritat és que s’hauria de buscar un equilibri de les dues coses; és molt important estudiar una cosa que ens agradi, però també ho és que tinguem l’oportunitat de treballar d’allò que hem estudiat. En l’actualitat existeix una amplia oferta de cicles formatius, amb un vessant tècnic molt important i que tenen una alta sortida laboral.

 

Quins són els Cicles Formatius amb millor sortida laboral que podem estudiar a La Salle Manlleu?

Tots! Més aviat ens és difícil cobrir totes les demandes de treball que ens arriben de les empreses. Ens convindria despertar més vocacions per les especialitats tècniques. En l’actualitat aquests perfils estan molt buscats per les empreses. La feina que realitza un mecànic o un electricista ha canviat i requereix d’una preparació adaptada a les noves necessitats. Des de La Salle ens agrada conèixer de primera mà quines són les necessitats de les empreses, per assegurar que els nostres alumnes estiguin preparats per a aquests nous reptes professionals.

 

Per aquell estudiant que pugui tenir interès en saber quins son els seu estudis, com us pot conèixer millor?

Des de l’escola fem Jornades de Portes obertes. Aprofito per recordar que és el proper dissabte 10 de març, d’11 a 1 i de 5 a 7 de la tarda. I l’Escola en Marxa, un ajornada on es poden visitar les nostres instal·lacions i veure com treballen els alumnes a l’aula i als tallers. Aquest any serà el 26 d’abril. També fem atenció personalitzada, o es pot visitar la nostra web www.lasallemanlleu.cat, des d’on es pot demanar cita i fer consultes.

 

DSC09915Hi ha alumnes que quan acaben un Cicle Formatiu de Grau Mitjà passen a fer-ne un de Grau Superior?

Sembla que l’eliminació del curs d’accés a grau superior pels alumnes que han cursat un cicle formatiu de grau mitjà ha motivat a més estudiants a continuar estudiant. En el nostre cas , hi ha una correspondència directa entre les famílies professionals de grau mitjà que oferim i les de grau superior. D’aquesta manera qualsevol alumne pot fer un itinerari formatiu complert en el nostre centre.

 

Ens criden l’atenció els Cicles Formatius de Mecatrònica i Informàtica (Sistemes Microinformàtics i Xarxes). Són Cicles amb molt de futur?

Sens dubte, es tracta d’uns cicles molt atractius pels alumnes interessats en les noves tecnologies. I a més, compten amb una alta demanda de professionals per part de les empreses.

 

Hi ha algun Cicle Formatiu que t’asseguri trobar feina?

En general les probabilitats de trobar feina es donen en tots els cicles. Des de La Salle impartim quatre famílies professionals que encaixen en les demandes laborals de la nostra comarca. Tenim la sort de viure en una comarca amb una important activitat industrial i amb un teixit empresarial consolidat, que continua creixent i apostant per la innovació.

 

Prepareu als alumnes per trobar feina o crear la seva pròpia empresa?

Avui en dia l’emprenedoria és un factor clau, que es treballa en diferents etapes educatives. Els cicles tenen un mòdul transversal a totes les especialitat que es diu «Empresa i Iniciativa Emprenedora» i des de La Salle oferim xerrades col·loqui sobre el tema i estem organitzant un concurs d’Emprenedoria a Manlleu.

 

Com funcionen les pràctiques en els Cicles que oferiu?

Tots els cicles formatius tenen un mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT). Les pràctiques ajuden a que l’alumne es familiaritzi amb el món laboral i que pugui aplicar la formació que ha rebut. Un cop acabades les pràctiques, una bona part de les empreses incorporen als alumnes en el lloc de treball. El nostre horari de tarda-vespre permet la incorporació de l’alumne a l’empresa al llarg dels seus estudis: pot treballar al matí i estudiar a la tarda.

Creus que els Cicles Formatius preparen als joves per entrar al món laboral?

Sí, per descomptat! És el gran avantatge d’aquests estudis. Hem de tenir molt present que avui en dia tot avança molt ràpidament i que, si volem estar al dia, ens haurem de formar sempre

DSC09929

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *