Xevi Vilaregut, fotògraf de renom en l’àmbit català i amb seguidors fins i tot al Canadà, va començar a fer fotos l’any 1987 de manera autodidàctica. Va ser amb el Grup Fotogràfic Manlleu que va anar perfeccionant la seva tècnica, combinat amb la seva constant formació en el món de la fotografia de la mà d’especialistes en matèries molt concretes: laboratori en B&N avançat, transfer de polaroids, virats, processos antics…. Mai ha deixat de formar-se i seguir aprenent per estar sempre a l’última de les noves tècniques, tecnologies, programes i sistemes de treball. Afirma Xevi que les xarxes socials actuals són una bona manera de fer arribar el seu art a milers de persones.

Ens pots explicar a què et dediques?
Bàsicament sóc fotògraf en diferents àmbits. Em dedico a diferents aspectes relacionats amb la fotografia, com ara la formació i l’assistència tècnica. O sia, ensenyo fotografia o faig assistència en la gestió del color, que vol dir que calibro pantalles o impressores a empreses o particulars.

cursos fotografia

Quins cursos són els que tenen més èxit
El de fotografia, el de Photoshop, i últimament també el de Lightroom.
Tot i així estic preparant diferents sortides i tallers de fotografia més especialitzats.

Ens crida l’atenció els cursos de Photoshop i Lightroom. Són per tots els públics?
Sí, tot i que també en faig a mida per empreses, col·lectius, arxius, professionals i biblioteques. La majoria són de nivell inicial, és a dir, per tothom.

Hem vist a la teva web que també organitzes sortides fotogràfiques. Ens en podries fer 4 pinzellades?
La fotografia és una afició que agrupa diferents àmbits: reportatge, paisatge, macro, nocturnes, retrat…Quan fas un curs, vas veient que cada un dels alumnes es decanta per un vessant o un altre, de tant en tant els agrupo, i els munto una sortida específica per ells en l’aspecte que més els agrada.

Com es fa una bona foto? És causalitat, tècnica o art?
Pot ser casualitat… però serà una fotografia potser. O en poden dir art, però també serà casual. Normalment, és fruit d’un treball; a vegades de constància, d’altres d’hores “d’entrenament”, o digueu-n’hi taules en el moment decisiu. Al grup fotogràfic de Manlleu diem una frase que ho resumeix: “ f:8 hi ser-hi”.

Creus que desapareixeran les fotos impreses? N’imprimeixes tu?
No desapareixeran mai! Encara necessitem tenir les imatges en paper, de fet és la millor còpia de seguretat.
Jo n’imprimeixo moltes, de tant en tant faig exposicions, i també he fet un llibre. Recomano que imprimiu les imatges que més us agradin i les pengeu, us ajudaran a recordar els bons moments que heu passat!

Sols assistir a cursos, Xevi? De quines temàtiques?
I tant! en aquesta i en totes les aficions o oficis. Si vols continuar millorant, vol dir aprenentatge continu. Quasi cada dia dedico una estona a estudiar tècniques noves gràcies a internet i a veure novetats en el material o maneres de fer, i tot sovint vaig a tallers o cursos!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *