L’equilibri entre donar i rebre

L’acció de donar i donar-se és igual de necessària que l’acció de rebre. Ambdues energies son simultànies i configuren les dues cares de la mateixa moneda.

Quan et sents més còmode, a l’hora de donar o de rebre?

Donar i rebre es una acció natural sempre que es visqui des de l’amor incondicional. Donar sense esperar res a canvi i rebre sense sentir culpa o desmereixement.

L’acció de donar i donar-se és igual de necessària que l’acció de rebre. Ambdues energies son simultànies i configuren les dues cares de la mateixa moneda. A través d’elles ens podem connectar a l’amor i també a la por. Tot dependrà de les creences, els sentiments, emocions i actitud des de les quals prenem l’acció, moltes vegades inconscient.
Quan donem i rebem des de l’amor incondicional, tot flueix i segueix el ritme natural. Tots ens mereixem donar i rebre en equilibri i amb harmonia.

Si únicament donem i no acceptem res que vingui de l’altre ni de nosaltres, com serà la nostra energia al final del dia? Per poder donar ens hem d’omplir, i per poder rebre ens hem de buidar.
I quan donem des de la por, que creus que succeeix? Doncs que alimentem la inseguretat, la desconfiança i la dependència en l’altre.

Per exemple: Si sempre li dic que SÍ a l’altre perquè m’estimi, el que li dono i ofereixo, serà des de l’amor o la por?

I quan rebem sense sentir que ho mereixem, bloquegem l’essència de donar-rebre, un binomi que es nodreix des de l’amor, la confiança i la gratitud. Si no em sento mereixedor/a de què m’estimin o em cuidin, difícilment podré acceptar regals i vitamines emocionals d’aquells que m’ofereixen rebre.

Exemple: Rebem un agraïment d’un company i li responem que no serà per tant o que segur tothom ho podria fer així. Què estic fent? Estem rebutjant l’agraïment i bloquejant l’energia de rebre vitamines emocionals, molt necessàries per nodrir la nostra autoestima.

Què passa quan només dono i no permeto rebre?
I quan només rebo i no dono?

Rebre de l’altre ens omple d’energia positiva, de vitamines i confiança. Es com un antídot que ens suma i potencia el poder personal. Es tracta de rebre en positiu, d’omplir-nos d’energia que ens serà molt útil per omplir als altres i regalar vitamines emocionals. Quan ofereixo-dono incondicionalment i regalant vitamines emocionals, deixo espai per a rebre. Així successivament.

No podem oferir si no tenim, no podem rebre si no donem.
Per aquestes festes et convido a posar en pràctica el fet de donar-rebre.

1. Regala cada dia 5 vitamines emocionals (abraçada, agraeix, valora la feina d’un company, felicita un amic/iga, potencia les qualitats dels teus, regala un petó, dóna les gràcies, …)

2. Permetre’t rebre dels altres, i escriu cada dia les vitamines emocionals que hagis rebut.

3. Gaudeix de donar i rebre.

4. Observa’t quan reps i dones, des d’on ho fas? Amor o por?

Et convido a observar-te (sense judici) i aprendre de tu. Recorda que no som nosaltres, son les creences inconscients que hem rebut des de petits. Ara es moment de començar a canviar-les i regalar-te un SÍ, M’HO MEREIXO i ACCEPTA el que l’altre t’ofereix. Practica el donar-rebre, omple’t i buida’t per equilibrar-te.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *