Cicles Formatius a l’Escola d’Hostaleria d’Osona

10 anys formant professionals en el món de la cuina! Descobreix tota la formació que et podem oferir, i prepara’t per entrar a treballar al món laboral!

Et fascina el món de la gastronomia? T’agrada cuinar o preparar còctels? Si has respost que si a aquestes preguntes els estudis que ofereix l’Escola d’Hostaleria d’Osona són per a tu.

L’Escola d’Hostaleria d’Osona (EHO) és un centre públic ubicat a Tona en un entorn inigualable: boscos i vegetació per tot arreu. El centre compta amb unes instal·lacions modernes i ben equipades: menjador pedagògic, aula bar, tres aules de pastisseria, dues cuines pedagògiques i dues cambres fredes.

 

A l’Escola s’imparteixen tres cicles formatius de grau mitjà:

Cuina i gastronomia

Forneria, pastisseria i confiteria

Serveis en restauració

 

Aquests cicles s’ofereixen en format de packs —combinació reconeguda pel Departament d’Ensenyament. Es tracta de cursar dos cicles conjuntament en tres anys. Els packs que s’ofereixen són el de cuina i pastisseria i el de cuina i serveis.

 

Pack de cuina i pastisseria

 

Els alumnes surten amb la competència general, per una banda, d’executar activitats de preelaboració, preparació, conservació, acabat, presentació i servei de tot tipus d’elaboracions culinàries en l’àmbit de la producció en cuina. A més, poden elaborar i presentar productes de forneria, pastisseria i confiteria, conduint les operacions de producció, composició i decoració en obradors i establiments de restauració.

 

Pack de cuina i serveis

 

Amb aquest títol els alumnes poden realitzar les activitats de preparació, presentació i servei d’aliments i de begudes, així com les d’atenció als clients en l’àmbit de la restauració. A més de les activitats de cuina de preelaboració, preparació, conservació, acabat i presentació a la cuina.

Els estudis a l’escola es complementen en 500 hores de pràctiques en restaurants, confiteries o forns de prestigi a Osona i tot Catalunya.

L’Escola participa en esdeveniments gastronòmics importants i organitza certàmens innovadors com els “Sopars Gastronòmics” amb cuiners de renom i la “Vetllada de cuina solidària”.

El curs que ve implementem una novetat!

El programa “Els horts de l’EHO”, premiat com a programa innovador per la Fundació BCN Formació Professional. L’objectiu és donar un recurs pedagògic en l’ensenyament del reconeixement de les primeres matèries i tenir hort propi d’on treure germinats, flors comestibles i altres productes que després utilitzaran els alumnes en els seus plats.

 

 

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà de l’Escola d’Hostaleria de Tona són:

Cuina i gastronomia
Forneria, pastisseria i confiteria
Serveis en restauració

Els pilars en què es basa L’Escola són:

Tutories individualitzades
Cada grup té un tutor assignat que fa el seguiment acadèmic de l’alumne i una hora de tutoria setmana.

Xerrades i conferències informatives
Convidem cuiners, baristes, bàrmans, flequers i pastissers per tal que expliquin de primera mà als alumnes les seves experiències i tècniques.

Visites formatives
S’organitzen visites in situ a cellers, pastisseries, restaurants, hotels o fleques.

Organització de Programes innovadors
Els «Sopars gastronòmics», on l’escola convida tres cuiners de renom perquè ensenyin a preparar i cuinar els seus plats estrella als alumnes de l’escola. Altres projectes són el «Premi a l’esforç» i «El gust per la gastronomia».

Participació en concursos
L’escola premia els bons alumnes organitzant la participació en concursos en l’àmbit de Catalunya.

 

 

Us convidem a la Jornada de portes obertes el dimecres, 10 de maig

 

 

On estem?

Escola d’Hostaleria de Tona

Passeig de la Suïssa, s/n de Tona
938 87 08 54
escolahostaleriaosona@gmail.com
www.escolahostaleriaosona.net

 

hostaleria restaurant osona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *