El teu gos i tu

Com podem reforçar la indicació “vine”? L’Àngel, educador caní experimentat, ens segueix aconsellant sobre com aconseguir-ho. No et perdis els seus consells.

gos lluçanèsLa indicació “vine” és molt important i cal reforçar-la correctament. Començarem per dir-li “vine”. El to ha de ser afectuós, però potent i segur a la vegada. Quan el gos avança cap a nosaltres li diem “molt bé” (o clic, pels que utilitzeu el clicker) i seguidament li donem la recompensa, que pot ser un premi alimentari o una carícia. Però fent això no n’hi ha prou, ja que es podria tornar un gos interessat que només ve a nosaltres per agafar el premi. Per tant, un cop el tenim al davant cal dir-li “seu”. En el moment que posa el cul a terra li diem “molt bé” (o clic), i seguidament el premi. Després li diem “quiet” i “molt bé”, i premi. Així unes quantes vegades. El nombre de repeticions ha de ser aleatori. Finalment diem “prou”, li tirem el premi al costat i li donem uns copets a l’espatlla conforme ho ha fet bé.

Amb les indicacions “vine” + “seu” + “quiet” apreses, tenim el nostre gos quiet a davant i ens dóna la possibilitat de posar-li la corretja, aguantar-lo, etc. Podem començar provant-ho a casa, i progressivament anem augmentant la dificultat del context (al carrer, al carrer amb gossos, pipi-can, etc.). Si ho fem uns 20 minuts cada dia, reforçarem l’obediència del nostre gos ràpidament. Si us cal ajuda o en voleu saber més, us recomano contactar amb un etòleg, ensinistrador, o educador. Però sobretot que treballi en positiu!

 

Àngel Casellas

Pots llegir més cursos de l’Àngel a TOT CURSOS fent clis aquí.

curs ensinistrament gossos

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *