L’institut Jaume Callís i els projectes educatius europeus

L’Institut Jaume Callís de Vic fa temps que aposta per la seva internacionalització a través dels programes europeus Erasmus+ i eTwinning.

Des del 2007 s’han realitzat 16 projectes eTwinning amb diferents centres de països europeus, reconeguts amb Segells de Qualitat Nacionals i Europeus, i 9 amb Premis Nacionals i/o Europeus. El projecte «The Truth Behind Palm Oil» realitzat per alumnes de 3r d’ESO amb un centre d’Itàlia i un de Lituània, va resultar guanyador del Premi Europeu 2019, en la categoria de 12-15 anys. Els projectes eTwinning són projectes realitzats totalment online on els alumnes es comuniquen, interactuen i realitzen activitats col·laboratives en grups transnacionals.

Des del 2010, l’Institut ha pres part en 5 projectes europeus finançats: 2 projectes Comenius i 3 projectes Erasmus+ KA2. Dos d’aquests projectes han estat escollits com a bona pràctica per la Comissió Europea, i un d’ells va obtenir un Premi Nacional el 2013. Aquests tipus de projectes permeten treballar amb altres centres europeus, i inclouen finançament per mobilitats de professors i alumnes als diferents països agermanats.

Aquest curs 2019-20, l’institut enceta dos projectes europeus: un projecte eTwinning a 4t ESO sobre la política i el canvi climàtic, amb el títol «Climate Change is a Political Choice», que es realitza conjuntament amb un centre d’Istanbul, un de Creta i un de Portugal. Els alumnes bescanvien informació i treballen plegats sobre aquest tema de tanta actualitat.

A més a més, l’Institut enceta un projecte Erasmus+ KA1 per a dos cursos anomenat «EEF: Envisioning our Education in the Future». El projecte té com a objectiu la formació del professorat en metodologies innovadores, CLIL i STEAM, que inclou l’assistència en cursos estructurats a Malta, Brussel·les i Irlanda, com també l’observació de classes en centres d’Itàlia, Grècia, França, Turquia i Xipre, per tal de bescanviar bones pràctiques.

 

Per a més informació sobre els projectes europeus a l’Institut Jaume Callís, podeu consultar el web del centre: https://agora.xtec.cat/iesjaumecallis/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *