Ara que està tan de moda mirar sèries i pel·lícules a través de plataformes com Netflix, HBO o Amazon, i ens passem tantes hores davant la pantalla, per estar al dia de les sèries de més actualitat i poder conversar amb les amistats durant el cafè… no seria més útil aprofitar per practicar un idioma en lloc de voler xulejar que ja ens hem acabat de mirar tota la temporada?

Diuen que la veu de l’actor que escoltem en la pantalla aporta un 70% de credibilitat a l’escena que està passant. Acabem amb el lobby de les empreses de doblatge i comencem a mirar pel·lícules en V. O.

A continuació hem fet una selecció de sèries, classificades no perquè estiguin de moda, sinó per l’ajuda que et poden aportar si el que vols és millorar el teu anglès.

Aquestes són algunes de les sèries que et recomanem, segons el teu nivell d’anglès:

Per a aprenents d’anglès de nivel A1-A2

Devious Maids

Una sèrie basada en la telenovel·la mexicana ‘ Ellas son la alegría del hogar’. Unes assistents de la llar llatines treballant als Estats Units. Amb certa influència de ‘Desperate Housewives’, la ficció té una forta presència en aquesta sèrie.

SENSE8

Sèrie multicultural i multigeogràfica. Protagonistes de moltes nacionalitats, entre ells diversos llatins i espanyols, encara que també alemanys, polonesos, indis i més. D’aquesta manera, podràs apreciar un to diferent al british habitual dels listenings i saber d’una vegada per totes que no tots els que parlen anglès són nadius.

Per a aprenents d’anglès de nivell B1-B2

Black Mirror

Aquesta és una de les sèries britàniques preferides dels amants de la ciència-ficció. El tema que l’envolta és un reflex de com la tecnologia afecta la societat. Cada capítol és independent tot i que la tecnologia és sempre la base comuna de tots els episodis.

Game of Thrones

Segur que ja deus haver vist aquesta sèrie que es va posar tant de moda. O si encara no l’has vist, n’has sentit a parlar mils de vegades. És una sèrie americana, però molts dels actors que hi apareixen són britànics i és una bona manera de familiaritzar-te amb els diferents accents. La sèrie tracta de la lluita entre diferents dinasties nobles pel Tron de Ferro. Està basada en la saga de novel·les de «Cançó de gel i foc» de George R.R. Martin.


Downton Abbey

Si la reina d’Anglaterra hagués d’aparèixer en una sèrie, seria sens dubte en Downton Abbey, una d’aquestes sèries per aprendre anglès amb l’habitual accent anglès, una aristocràcia culta i sense cap vulgarisme. Potser la seva temàtica t’atregui poc, però veure com es comportaven en una altra època la burgesia anglesa, és interessant.

Per a aprenents d’anglès de nivell C1-C2

Peaky Blinders

Una sèrie on una família de gàngsters de Birmingham són els protagonistes. Té accents molt marcats i expressions poc habituals, per la qual cosa requerirà la teva màxima atenció. No obstant això, valdrà la pena l’esforç per veure una de les millors sèries dels darrers temps.

Skins

És considerada una de les sèries més provocadores i transgressores del Regne Unit. Mostra la vida d’uns adolescents de Bristol en el seu període de maduresa. Alguns dels temes principals són les drogues, el sexe, l’alcohol o l’anorèxia.

Aquesta sèrie t’ajudarà principalment a conèixer l’slang britànic, ja que hi apareix una gran quantitat de llenguatge col·loquial i quotidià.

The Slap

És una sèrie australiana i apte només per a les persones més agosarades. Es diu que l’accent d’Austràlia sol ser més tancat i costa més d’entendre que els altres, així que ànims i a posar a provar el nivell! La sèrie explica el transcurs d’un dinar d’uns amics amb nens i com s’arruïna per culpa del comportament d’un en concret.

The Office

En la seva versió britànica i no americana és ideal per aprendre anglès amb capítols que ronden els 20 minuts i amb un ampli vocabulari totalment comprensible. Com el seu propi nom indica, narra la vida d’una oficina. Es tracta d’una sèrie d’humor, una ‘sitcom’ amb capítols curts i molt entretinguda.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *