A finals de més passat, concretament el 20 de desembre, Miquel Buch, el conseller d’Interior, va anunciar la convocatòria d’una nova promoció per a Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat.

Les xifres van ser clares, i les declaracions també. 750 noves places pel que fa al cos de mossos d’esquadra. Juntament amb 250 noves places pel cos de bombers.

Com ha estat possible aquesta nova convocatòria?
Segons Buch, la Generalitat necessitaria una autorització del govern espanyol per poder crear places noves, però amb el sistema de «reposició acumulable de sectors prioritaris» han pogut sumar aquest miler de places per dedicar-les als cossos de Mossos i de Bombers.

El conseller d’interior anuncia noves convocatòries pel cos de Mossos i de Bombers pels pròxims anys.

 

Aquesta iniciativa serà d’aplicació immediata per l’aprovació d’un decret llei del govern català.

Què significa aquest sistema de «reposició acumulable»?
Segons la llei 6/2008 és possible agrupar places que hagin quedat vacants en diferents sectors considerats prioritaris i dedicar-les a un o a diversos d’aquests sectors.

 

Buch va explicar que les places que s’ha aprovat crear, de fet, no són noves, sinó que són places que han quedat vacants per jubilacions o per malalties de llarga durada dins de la Generalitat.

Ha reconegut que, per aquest motiu, no ha estat una solució fàcil i que «totes les conselleries han fet un esforç per anar recuperant places de jubilació i acumular-les en els cossos de seguretat del país».

Estaran coberts els cossos de mossos i bombers amb aquesta convocatòria?
Ni de bon tros! Es calcula que encara falten més de 2.000 agents. El conseller ha explicat que es preveuen altres 750 places pel 2020 i que, juntament amb les jubilacions, «caldrà anar regulant cada any» fins a aconseguir l’objectiu total.

Es calcula que encara falten més de 2.000 agents

 

Després de les manifestacions que aquests dos cossos han fet aquests darrers mesos, es podria dir que les mobilitzacions han servit per a alguna cosa. I és que després de l’última convocatòria de l’any passat, el cos de mossos d’esquadra no augmentava plantilla des de feia sis anys. També l’increment d’efectius dels bombers era una de les reivindicacions de les últimes protestes, que denunciaven falta de personal en alguns parcs.

Sentint les noves declaracions del conseller d’Interior, i si en algun moment has pensat que t’agradaria formar part del cos de mossos o bombers de la Generalitat, ara ha arribat el moment de fer-ho realitat.

Després de molts mesos d’inactivitat, es preveuen uns anys d’oportunitats per aconseguir la teva plaça.

Per a més informació contacta’ns i consulta les noves convocatòries que oferim a Tangram de Manlleu:

 

mossos i bombers

mossos i bombers

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *