Unes post-festes tranquil·les amb les nostres mascotes

Aquests dies de festes segurament molts de nosaltres hem fet massa excessos. I els qui més ho pateixen sovint no ens n’adonem: els animals de companyia.

Aquests dies de festes segurament molts de nosaltres hem fet massa excessos. I els qui més ho pateixen sovint no ens n’adonem: els animals de companyia.

És important que tornem a recuperar com més aviat millor a les rutines dels passejos i menjars, en tot el que puguem. Les visites a casa també han fet que els nostres animals estiguin més nerviosos, i més quan no estan acostumats a aquest tipus de situacions. És important que per aquestes dates de reunions familiars els creem un espai privat per ells, separat de les persones i on el nostre gos i gat es pugui amagar si ho necessita i pugui passar una estona relaxada.

Si els nostres animals de companyia pateixen pors o fòbies als sons estridents (petards, crits de gent, nens petits…) és important no reforçar aquesta actitud de por, i actuar amb normalitat, sense estar molt a sobre ni per cap concepte renyar-los. Cal fer una zona segura on estiguin tranquils i allunyats de tothom.

A més, després de les festes tenim més sobres acumulades dels menjars del que és habitual. És molt important vigilar molt no donar menjar casolà, ja que hi ha molts aliments que són tòxics per ells i poden provocar problemes greus. Entre els aliments trobem, el raïm, els dolços com els torrons i la xocolata, el marisc, els fruits secs, la sal, el xai (pel seu contingut alt en greix), la sal, els ossos, les begudes excitants (cafè, té, alcohol)… La llista és llarga i per tant, el millor és que continuïn menjant el seu menjar de manera exclusiva. Si volem donar-li un capritx, existeixen moltes alternatives aptes per ells. Cadascú les seves gominoles!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *