TOT EL QUE HAS DE SABER PER CONDUIR UNA AMBULÀNCIA

Un conductor d’ambulància és una persona professional que realitza diferents tasques, com ara la conducció de l’ambulància, l’atenció primària a malalts o accidentats en un entorn prehospitalari i el proveïment de l’ambulància. A continuació t’expliquem alguns requisits per ser conductor d’ambulancies,  com quin carnet necessites per treballar en ambulàncies, quins cursos pots fer i quina és la vigència del certificat.

Què cal fer per ser conductor d’ambulàncies?

Fa alguns anys, els requisits per ser conductor d’ambulàncies no estaven molt definits. No obstant això … la cosa ha canviat! Avui dia qualsevol persona que vulgui dedicar-se a conduir un vehicle sanitari necessita ser tècnic en transport sanitari. A continuació t’expliquem tot el que has de saber per conduir una ambulància.

Quin carnet es necessita?

Abans de l’any 2016 era necessari estar en possessió del carnet BTP per conduir ambulàncies i altres tipus de vehicles específics, com per exemple els vehicles considerats prioritaris. No obstant això, des del 2016 es poden conduir ambulàncies sense la necessitat d’obtenir un carnet específic. És a dir, amb el carnet B estaràs capacitat per a la conducció d’ambulàncies, sempre que l’ambulància no superi els 3.500 kg MMA i les 9 places (inclòs el conductor/a).

Quins cursos cal realitzar per a ser conductor d’ambulància?

Per dedicar-te a la conducció d’ambulàncies i convertir-te en tècnic en transport sanitari cal que obtinguis el certificat de professionalitat en Transport Sanitari.

En què consisteix el curs de certificat de professionalitat de Transport sanitari?

Aquest curs consta de 560 hores i permet als alumnes adquirir coneixements per desenvolupar aquesta professió: coneixements relacionats amb l’atenció sanitària prehospitalària, el trasllat de pacients, l’equipament d’una ambulància, el seu manteniment i control en general. També tindràs l’oportunitat de realitzar pràctiques professionals no laborals de 160 hores. Aquest certificat et permetrà conduir ambulàncies del tipus A1 i A2. També convalida i facilita l’accés als estudis de Tècnic en Emergències Sanitàries que és el títol necessari per conduir ambulàncies de tipus B i C.

Quina vigència té el certificat?

Pel que fa a la vigència del Certificat de Professionalitat de Transport Sanitari cal destacar que com a formació oficial de Certificat de professionalitat no té data de caducitat, el que significa que una vegada l’obtinguis … no l’hauràs de renovar!

El certificat de professionalitat de conductor d’ambulància es pot fer en línia?

El format del curs és en teleformació, és a dir, per internet. Només t’hauràs de desplaçar en un percentatge molt petit de les hores del curs. La formació es fa a través d’internet, amb unes hores d’estudi (tu tries quan les fas), i una altra part de la formació, també en línia però a unes hores determinades, on compartiràs classe amb els altres companys i professor. Els exàmens i una part petita de formació pràctica es farà a les instal·lacions del centre de formació.

Apunta’t i obtingues el certificat. Aquí

Vols rebre més informació sobre aquest curs? Truca al 93 870 09 38 i t’informarem de tot sense compromís. Aquí trobaràs més informació sobre nosaltres

Curs trasllat sanitari

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *