Reflexologia podal: un enfocament des de la fisioteràpia

En l’actualitat, prestem molt poca importància als peus: és el gran oblidat del nostre cos. No obstant això, és la part del cos on van a parar multitud de terminacions nervioses.
La planta del peu i el peu en el seu conjunt representen, de manera esquemàtica, la totalitat del cos i els seus òrgans. Aquest és el principi de la reflexologia podal.

A l’antiga Xina, fa més de 4000 anys, es va observar que el massatge no només influïa en la part del cos on s’aplicava, sinó que hi havia una influència a nivell reflex sobre àrees corporals i òrgans molt distants. Aquesta observació va ser la base del naixement d’una nova teràpia manual: la Reflexologia. A Amèrica, els xamans de les tribus índies aborígens ja utilitzaven també la reflexologia com a tractament contra diverses malalties.

En ella, mitjançant el massatge es pot influir sobre els corresponents òrgans i vísceres. És una tècnica que obté molts bons resultats i repercuteix en escassos efectes secundaris.

Així, és típic, el dolor de bufeta reflectit a l’espatlla o les afeccions de cor reflectides en el braç esquerre. La Reflexologia Podal aprofita els coneixements sobre les connexions de nervis entre segments interns d’òrgans, músculs i pell, per influir a nivell reflex, sobre molèsties des de l’exterior.

Més cursos de massatges aquí.

 

Hi ha diferents camps que permeten treballar amb altres zones reflexes, però el peu, per la seva mida, fa que sigui còmode treballar-hi, a més de ser una zona molt sensible. Aquestes dues premisses fan que el peu sigui la zona del cos que permet obtenir major eficàcia terapèutica.

reflexologia podal

Els peus en condicions normals han de ser indolors, elàstics i càlids. En un primer contacte amb un pacient, el que s’ha de fer és observar el color de la seva pell així com qualsevol altra alteració com sudoració excessiva, ulls de poll, durícies, ferides, etc., que seguirà d’un examen tàctil.

Si se t’ha despertat la curiositat, encara ets a temps d’apuntar-te a un curs de reflexologia podal. Pots trucar el 663 01 99 14 i t’informarem o fes clic aquí!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *