Diga’m què vols fer i et diré quina bicicleta necessites

Com diu la frase feta «tants caps tants barrets», igual passa amb les bicicletes. Si anem a la botiga a buscar-ne una, haurem de tenir molt clar què és el que busquem, perquè n’hi haurà per triar i remenar. Tot dependrà de què vulguem fer amb la ella.

Aquestes són algunes de les activitats que pots fer si t’agrada la bicicleta:

Anar per la muntanya

Encara que semblin de tota la vida, la bicicleta per anar per muntanya va aparèixer als anys 80. Són unes bicis robustes, sovint amb rodes grosses i amb tacs per assegurar una millor agafada a la terra. És probablement una de les bicicletes per comprades i més utilitzades. I a gaudir de la natura.

Acrobàcies a la ciutat

Les bicicletes BMX van ser ideades per descobrir la ciutat des d’una altra perspectiva. Permeten superar els obstacles que trobem en entorns urbans i fer maniobres estranyes sobre dues rodes. Habitualment tenen un únic pinyó, que sovint està fixe.

Pels amants de la carretera

Les bicicletes de carretera són les més habituals entre els qui practiquen el ciclisme. Són bicicletes molt lleugeres, per estalviar pes a l’hora de les pujades. És l’esport per excel·lència que ens fa viatjar per paisatges internacionals cada any per la televisió.

Pels més agosarats – cursos de trial a Vic

El bicitrial és una modalitat de ciclisme practicada en un circuit d’obstacles naturals o artificials, i consisteix a recórrer els diferents trams en un temps màxim determinat sense posar els peus a terra. Un esport originari de Catalunya però que en menys de 30 anys ha agafat expansió internacional. El bicitrial es practica amb bicicletes especials que disposen d’un selló molt petit o inexistent, ja que quasi sempre es pilota dret.

De passeig per la ciutat

Trobem també la bicicleta típica per moure’ns per ciutat. Es caracteritzen per mantenir la posició recta de l’esquena, i una barra central inclinada o quasi inexistent per facilitar-ne l’accés. És sabut que Holanda és el paradís d’aquesta bicicleta. Hi ha al voltant de 18 milions de bicicletes, més d’1 bicicleta per habitant. I recorda, si n’agafes una, probablement no tindrà frens i per frenar hauràs de pedalar enrere!

Pels més mandrosos

Tant si vols anar per la muntanya, carretera o ciutat, hi ha les bicicletes elèctriques, cada vegada més populars. No és cap disbarat pensar que en un futur puguin convertir-se en el mitjà de transport més utilitzat a les ciutats.

Bicicletes per a tots els gustos i colors. Amb quina et quedes?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *