Treballar en el sector de la metal·lúrgia, un dels més ben pagats

El soldador, a part de minuciós ha de tenir molta capacitat de concentració i atenció

Dedicar-se a la soldadura requereix destresa, pols, exigència amb un mateix, i ser perfeccionista i minuciós. Els detalls son molt importants i per realitzar una bona feina has d’anar molt amb compte. Tot i això, el més important és tenir una sòlida base de formació i uns coneixements adquirits i interioritzats que et permetin desenvolupar cada tècnica de manera eficaç, eficient i correcta.

Cada vegada més, es demanen soldadors especialitzats en àmbits concrets. Per això és molt important formar-se i reciclar-se de manera contínua.

Com a soldador pots treballar en diferents estructures i materials, és una feina complexa que suposa riscos, algunes vegades més elevats que altres.

El soldador, a part de minuciós ha de tenir molta capacitat de concentració i atenció. La comunicació és un factor molt important també entre els companys i companyes de feina. És necessari estar-hi constantment en contacte per desenvolupar la tasca de manera correcta.

Si estàs interessat/da en formar-te en aquest sector, hi ha un munt de vies diferents per arribar a dedicar-s’hi. Les principals són:

– Cicle Formatiu de Grau Mig en Soldadura i Caldereria (2 anys)
– Cicle Formatiu de Grau Superior en Soldadura i Caldereria (2 anys)
– Cursos formatius de més curta durada

Fer un curs és l’opció més fàcil d’accedir, ja que no necessitaràs fer proves d’accés i la seva durada és inferior a la dels Cicles Formatius.

Si tens clar que vols introduir-te en aquest sector, pots començar per un curs d’iniciació. En aquest adquiriràs els coneixements i les tècniques bàsiques i necessàries per convertir-te un bon soldador/a. Si ja t’havies iniciat en aquest sector el millor que pots fer és seguir formant-te, realitzant cursos d’altres pràctiques que no coneixies o que encara no domines al 100%, fent un curs bàsic o avançat, depenent del teu nivell.

Resumint. Si aquest sector et crida l’atenció, forma’t i creix. I, si ja t’has format, recicla’t i actualitza’t per seguir sent competent dins aquest mercat laboral tan exigent. Treballa en el sector de la metal·lúrgia, un dels més ben pagats i amb més demanda laboral. No esperis més i comença un curs de soldadura!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *