Classes on-line: com fer-les més interessants?

Aquests dies, com a sistema per mantenir contacte amb l’alumnat, molts centres han optat per seguir les classes en línia.

Des de TOT CURSOS hem fet una investigació sobre les característiques que han de tenir aquest tipus de classes.

Aquestes son algunes de les consideracions que, segons els experts i expertes, hem de tenir en compte a l’hora de fer les nostres classes online:

Classes interactives
Pensa que el contacte ara serà molt diferent. Tenir les persones davant presencialment és molt diferent de tenir-les a distància. Com a profesor@, desconeixes què els envolta, quines distraccions tenen al voltant, quines persones tenen a la vora… És molt important captar la seva atenció i mantenir-los atents el màxim d’estona possible. Ho pots aconseguir a través de vídeos, imatges, àudios, textos… combinar diferents eines pot ajudar i molt en aquesta tasca.

classes online

 

Treballar temes d’actualitat
Tenint en compte la situació que estem vivint i el desconcert general que ens envolta, totes i tots estem pendents de l’actualitat. Intenta estar al dia del què està passant i adapta-ho a la matèria que ensenyes. Si ets profesor@ d’anglès, pots llegar articles acabats de publicar per la BBC, o si ets profesor@ d’història pots comparar dades amb altres pandèmies històriques.

 

CLASSES ONLINE

Xats i converses
Que l’alumnat pugui participar de manera activa a classe també és molt important. Segons el mitjà que hagis escollit per fer les classes en línia, ell mateix et permetrà que els alumnes tinguin relació entre ells. En cas que apostis per la via unidireccional, és a dir, que tu siguis l’única persona que parla i l’alumnat escolta, és interessant que obris vies de diàleg, ja sigui a través de telegram i de pas practiqueu l’escriptura, o bé a través de missatges de veu per WhatsApp.

Controls per saber que s’està seguint la formació
Si aquest estat de confinament dura més del previst, serà interessant poder analitzar que realment l’alumnat està seguint el curs correctament des de casa. Avui dia hi ha moltes eines interactives que poden ajudar a ver s l’alumna està assolint els coneixements. Preguntes a través d’stories d’instagram, minivideos per explicar la resposta…

Flexibilitat i adaptació
És important recordar que estem en una situació d’alarma excepcional, i que totes i tots tenim sensacions que ens fan veure i viure el nostre dia a dia de manera molt diferent. Sigues flexible i adaptat a les necessitats de cadascun dels alumnes de la classe. Potser un ha de compartir habitació amb els germans i això el cohibeix, o un altre ha passat un mal matí amb els de casa… són circumstàncies que hem de tenir en compte i que es poden veure reflectides en la nostra nova aula virtual.

Esperem que t’ajudi si tens pensat o estàs fent classes en línia.

TOT CURSOS, sempre al teu costat i al costat de la formació.

 

Classes on-line

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *