Els menjars afrodisíacs

Un mite o realment hi ha aliments que desperten passions?

D’opinions n’hi ha de tots tipus, però amb el que segurament estarem tots d’acord és que la situació, la presentació i segurament la intenció d’un àpat pot fer-nos canviar l’estat d’ànim: percebem diferent unes ostres acompanyades amb cava d’un pa amb tomàquet i embotit amanit amb un porró de vi.

En qualsevol cas, tant per aquelles persones escèptiques davant la capacitat del menjar per a fer-nos canviar les emocions, com per aquells que creuen fermament en els aliments afrodisíacs, una recomanació literarioculinària: “Como agua para chocolate”, de Laura Esquivel.

Potser molts de vosaltres n’heu sentit a parlar per l’adaptació cinematogràfica que va fer-se’n en el seu moment, però el llibre té una originalitat que no pot plasmar-se en pantalla: se’ns presenta sota la forma d’un receptari amb una història d’amor entre les instruccions culinàries. Un llibre sobre les passions amoroses i la transmissió generacional de les receptes i els remeis precolombins.

Per aquells que sigueu enginyosos i creatius als fogons, les receptes de Tita, protagonista del llibre, poden semblar-vos pa sucat amb oli. Pels que no ho som tant, sempre ens queda apuntar-nos a algun taller de cuina afrodisíaca o sobre com organitzar un sopar romàntic per la nostra parella.

 

Sílvia Plana

L’escriba

www.lescriba.cat

curs cuina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *