D’opinions n’hi ha de tots tipus, però amb el que segurament estarem tots d’acord és que la situació, la presentació i segurament la intenció d’un àpat pot fer-nos canviar l’estat d’ànim: percebem diferent unes ostres acompanyades amb cava d’un pa amb tomàquet i embotit amanit amb un porró de vi.

En qualsevol cas, tant per aquelles persones escèptiques davant la capacitat del menjar per a fer-nos canviar les emocions, com per aquells que creuen fermament en els aliments afrodisíacs, una recomanació literarioculinària: “Como agua para chocolate”, de Laura Esquivel.

Potser molts de vosaltres n’heu sentit a parlar per l’adaptació cinematogràfica que va fer-se’n en el seu moment, però el llibre té una originalitat que no pot plasmar-se en pantalla: se’ns presenta sota la forma d’un receptari amb una història d’amor entre les instruccions culinàries. Un llibre sobre les passions amoroses i la transmissió generacional de les receptes i els remeis precolombins.

Per aquells que sigueu enginyosos i creatius als fogons, les receptes de Tita, protagonista del llibre, poden semblar-vos pa sucat amb oli. Pels que no ho som tant, sempre ens queda apuntar-nos a algun taller de cuina afrodisíaca o sobre com organitzar un sopar romàntic per la nostra parella.

 

Sílvia Plana

L’escriba

www.lescriba.cat

curs cuina

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *