Els millors casals d’estiu, campaments i colònies

Arriba el final de curs i conseqüentment la necessitat de trobar les activitats més adients. Perquè els teus fills tinguin l’oportunitat d’aprendre mentre gaudeixen d’un estiu inoblidable.

Tenim moltes opcions, com ara els campaments, les colònies o els casals d’estiu

Quines activitats escollir perquè els nens aprenguin mentre gaudeixen d’un estiu inoblidable?

Hi ha diferents alternatives, com ara els campaments, les colònies o els casals d’estiu. Sigui quina sigui l’opció que finalment escollis, ha de servir perquè els nens puguin passar-ho bé i fer nous amics. Qualsevol de les propostes suposarà un entorn diferent de l’habitual, i serà ideal per viure experiències enriquidores.

A l’hora de decidir-te, has de tenir en compte diferents aspectes. Investigar els tipus de casals o campaments que hi ha, el preu, l’horari o l’edat dels teus fills. Hi ha opcions per a totes les edats i per a tots els gustos. L’especialització és cada vegada major. Pots trobar-ne d’enfocades a l’estudi d’idiomes (anglès, francès, …), esportives (natació, Karate, …), de muntanya (trial, etc.), tecnològiques, musicals i més. També és molt habitual que els casals o campaments combinin diferents activitats. Tot seguit, et donem una sèrie de consells que et podran ajudar a fer la millor elecció.

Criteris a tenir en compte a l’hora d’escollir l’activitat

És molt important que involucris els teus fills a l’hora de triar el campament o casal. De manera que les activitats estiguin en concordança amb les seves aficions. Hem d’escoltar les preferències dels nens i invertir temps a trobar l’activitat que més s’ajusti als interessos i objectius de tots.

En tot cas, és important tenir en compte si els teus fills necessiten molta activitat o són més aviat tranquils. Si es troben més còmodes amb molta gent o en grups reduïts. I també si els agraden més les activitats esportives, les de natura o les relacionades, per exemple, amb l’art.

Pel que fa a l’edat, has d’informar-te del programa d’activitats per assegurar-te que és adient per als teus fills. Saber com es dividiran els grups (si per edat, per aficions, etc.). És recomanable que es facin en grups de nens de la mateixa edat o similar.

A l’hora de decidir si els més petits estan preparats per assistir a un campament d’estiu, tu ho saps millor que ningú. Hi ha nens més desinhibits i d’altres que pateixen més inseguretat per la separació dels pares.

Respecte al preu, demana que et donin l’import total, incloses totes les despeses, com ara transport o menjador.

També és important visitar les instal·lacions i supervisar que compten amb els requisits de seguretat bàsics per a nens. Si hi ha reixes a les piscines, control d’entrada i de sortida de nens o la neteja dels banys.

Si els nens es queden a dinar, demana que t’ensenyin la cuina i el menjador. Que t’expliquin com és el menú que ofereixen o si pots dur dinar de carmanyola.

En cas que hi hagi excursions i els nens hagin de desplaçar-se en autobús, informa’t sobre l’empresa responsable del transport. Si els vehicles tenen cinturó de seguretat i si hi ha acompanyant a càrrec dels nens. A més, hauran de comptar amb una assegurança obligatòria de viatgers.

Casals, campaments i colònies

Hi ha un munt de tipus de campaments, colònies o casals d’estiu diferents. Alguns molt organitzats i tradicionals, i d’altres que ofereixen més opcions per a diferents activitats i noves experiències. La varietat de temàtiques és cada vegada major.

En el cas dels casals, són freqüents els d’estudi de l’anglès, els dedicats a activitats artístiques i musicals, esportives, de contacte amb la natura o els relacionats amb la ciència i la tecnologia. Poden ser una bona elecció els casals relacionats amb la natura i el camp, on els nens poden treballar l’hort i aprendre la importància que tenen les verdures per a les persones, o interactuar diàriament amb els animals de la granja en el seu hàbitat natural.

També és molt diversa l’oferta de campaments i colònies. Haureu de valorar el lloc on es realitza, si al mar o a la muntanya, i també la distància des de casa vostra. Valoreu la llista d’activitats que ofereixen, com ara esports d’aventura, jocs o activitats relacionades amb la cura de la natura. També hi ha campaments especialitzats en la immersió en anglès.

Qualsevol activitat d’estiu ben organitzada és un bon lloc perquè els teus fills comparteixin idees, vivències i coneixements amb altres nens en un entorn nou. Si la decisió és encertada, la diversió estarà assegurada i reuniran un munt d’experiències emocionals i educatives. Així que no ho dubtis i comença la recerca de la millor alternativa per als teus fills!

Aquí et deixem el llistat d’altres activitats!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *