Treballar amb animals

Fa molts anys que cada vegada més, gossos i gats acaben en centres d’acollida, refugis o abandonats en alguna carretera. És molt típic per les dates que estem, trobar-nos amb nous cadells, que moltes famílies han decidit fer-se aquest regal per Nadal.

Sortides professionals per treballar amb animals

És possible treballar amb animals i viure d’això?

Entre les especialitats que treballen amb animals, hi ha moltes sortides diferents. Potser no son tan conegudes, però te’n posem uns quants exemples:

Psicologia canina i felina

El terapeuta caní i felí és el professional amb els coneixements i tècniques necessàries per al tractament de problemes de comportament de gossos i gats. El nombre d’animals de companyia creix cada cop més en la nostra societat, per tant també creixen els problemes que tenen els amos amb les seves mascotes. Es tracta d’una sortida laboral cada cop més necessària i demandada.

Expert en felins salvatges

Existeixen 38 espècies de felins salvatges en l’actualitat i qualsevol persona pot treballar en la seva conservació i cures. Els experts en felins salvatges ho aprenen tot sobre les característiques físiques d’aquestes espècies, la seva ecologia, conducta i les similituds i diferències entre totes elles, a més de les tècniques clíniques més utilitzades i les patologies que poden presentar.

Herpetologia

Els rèptils són cada vegada més comuns com a animals de companyia, això fa que l’exigència de professionals en el coneixement i tècniques específiques per a la seva cura i manipulació estigui en creixement. A més de donar suport en les tasques del veterinari, l’herpetòleg pot ser auxiliar en centres de recuperació de fauna i dur a terme labors de manteniment d’instal·lacions.

Expert en comportament animal

T’interessa l’evolució, adaptació i conducta dels animals propers a l’home? L’etologia és la branca que estudia aquests aspectes, a més de la territorialitat i l’estructura social del mon animal, per tal d’entendre i facilitar la convivència entre l’home i els animals i així poder assessorar davant problemes de conducta.

Rehabilitació de fauna salvatge

Són aquells professionals que es dediquen a assistir i rehabilitar animals salvatges autòctons ferits, així com a elaborar programes per potenciar la cria d’animals en perill d’extinció o programes d’educació ambiental, entre altres tasques relacionades amb la fauna salvatge.

Si vols que t’informem sobre més feines relacionades amb els animals i els llocs on formar-te en l’especialitat o especialitats que més t’agradin, visita la web www.idea.lu o truca al 626 97 85 25 sense compromís.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *