Tothom té el seu espai dins el cos de mossos d’esquadra

Algunes de les imatges més típiques quan pensem en la figura d’un mosso d’esquadra és la d’una persona uniformada, fent-nos bufà a la una de la matinada si hem sortit a sopar fora, o controlant alguna rotonda i inspeccionanat vehicles. Però el cos de mossos està format per professionals, amb unes tasques molt més àmplies que aquestes.

Descobreix algunes de les sortides a què podràs optar, si decideixes fer-te moss@ d’esquadra

Departament d’Investigació criminal

El cos de mossos d’esquadra tenen el seu propi departament d’investigació, que té com a objectiu solucionar fets delictius i trobar els responsables d’aquests actes. Investiga tota mena de delictes: contra el patrimoni, les persones, l’ordre públic, la seguretat col·lectiva, la llibertat… Sabries dir quin és el delicte que més es comet a Catalunya? L’atac contra el patrimoni significa aproximadament tres quartes parts dels delictes que investiga aquest cos. Per a la investigació es fan servir eines com la grafoscòpia (disciplina que analitza l’escriptura manuscrita), la balística (estudi del moviment de projectils com bales, coets, míssils…) i anàlisis al laboratori. Tot un CSI català.

Controlar per prevenir

La unitat de salut pública i consum té com a principal objectiu investigar aquelles situacions que poden comportar un risc per a la ciutadania. Traficar amb substàncies il·legals, administrar dosis superiors a les permeses o amb finalitats diferents de les originals són algunes de les conductes que vigila.

El medi ambient, un espai per a tothom

Els mossos també controlen els delictes mediambientals: l’abocament de residus, el tràfic d’espècies protegides, la investigació de les causes d’incendis forestals, el control d’animals perillosos… El departament ideal pels amants de la biologia.

Els infants, la societat del futur

Els mossos d’esquadra també vetllen pel benestar dels infants. Sabies que Catalunya va posar en funcionament, quan en tot l’estat espanyol encara no existia, la primera comissaria dedicada a l’atenció del menor?

Hackers sota el punt de mira

Juntament amb les noves tecnologies, ha sorgit una nova delinqüència informàtica, tot un repte pel cos de mossos. És un cos molt especialitzat, que requereix constant formació i actualització. Si t’agrada aquest món de les noves tecnologies, aquest és el teu camp!

El bé cultural, patrimoni de tots

Catalunya és un país amb molt patrimoni històric, artístic i cultural. I és el cos de mossos l’encarregat de protegir tots aquests béns, evitant possibles casos d’espoliació o destrucció. Tots ells són un llegat insubstituïble i per aquest motiu hi ha una delegació especialitzada en aquests temes.

Unitat Canina

Els gossos també formen part d’aquest cos. El millor amic de l’home ens serveix per buscar persones, explosius i substàncies estupefaents. El que és imprescindible en aquests casos és una completa sintonia entre l’agent guia i el seu ajudant, que han d’estar en constant formació i treball conjunt. Una bona sortida pels amants d’aquests animals tan especials!

El cos de mossos esquadra

Dins el cos de mossos, hi ha aquelles persones que treballen sota pressió, en moments tensos i de risc per a les persones, com poden ser segrestos, atacs amb arma, situacions en llocs d’accessibilitat complexa… Aquests es preparen constantment per poder fer front davant qualsevol situació extrema.

Quina opció és la més adequada per a tu? Treballar en l’espai obert, sota pressió, amb animals, investigant… L’elecció te la deixem a tu.

 

Si vols més informació sobre com preparar-te les proves d’accés a mossos d’esquadra, fes click aquí!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *