Cursos de Fotografia: Fotos en format JPG o RAW?

Es diu que els professionals de la fotografia disparen en mode RAW. Què és aquest format i quins avantatges ens aporta?

RAW vol dir “cru” en anglès. RAW és un format amb el qual conservem la foto crua, sense processar, com si no l’haguéssim pres encara.

fotografia raw jpg
Quan disparem una foto en el format JPG, la càmera grava la imatge a la targeta de memòria de manera definitiva que no admet canvis posteriorment, o molt pocs. En canvi, si disparem la foto en format RAW, en realitat estem “conservant” l’escena dins de la targeta de memòria i així mantenim la possibilitat d’acabar de prendre la foto posteriorment, en el nostre ordinador.

 

Avantatges

Les RAW són per tant una espècie de “negatiu”, un fitxer font des del qual podem obtenir la imatge final que sempre serà JPG. Principalment, destaquen dos avantatges de disparar fotos en mode RAW. La qualitat de resolució i els posteriors canvis que permet, ajustaments i millores de la imatge.

 

Desavantatges

I quins desavantatges? Requereix molt espai a la targeta de memòria (on caben 400 fotos JPG potser només hi ha 110 fotos RAW). Per poder utilitzar la foto (enviar, publicar, compartir) en RAW primer ens cal processar-la a l’ordinador. I el seu format no és universal.
Si ets d’aquelles persones a qui agrada visualitzar els treballs fotogràfics a l’ordinador i treballar les fotos d’una en una dedicant-los el temps necessari. Si en les sessions de fotos fas relativament poques captures. O tens una targeta de memòria amb molt d’espai, el nostre consell és que  comencis a disparar en RAW.

 

Si t’agrada la fotografia i vols aprendre’n més, consulta els nostres cursos de fotografia fent clic aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *