Per què és tan important la impressió en 3D?

Possiblement hagi arribat l’hora d’aprendre a fer anar una impressora 3D amb totes les possibilitats que ens ofereix: una eina domèstica i divertida que ens solucionarà problemes i ens permetrà crear objectes nous, originals i personalitzats. A continuació t’expliquem el perquè!

La impressió 3D és una tecnologia que permet als usuaris convertir qualsevol arxiu digital en un producte físic tridimensional.

La impressió 3D també permet la personalització massiva. Una de les coses bones d’aquesta tecnologia és que canvia la dinàmica de la cultura de consum. En altres paraules, resulta que els usuaris passen de ser consumidors passius a creadors actius. Molts creuen que aquesta és la innovació més gran en la indústria manufacturera des de la invenció de la impremta ara fa més de 500 anys.

Fa relativament poc temps que les impressores 3D eren uns enormes dispositius molt cars.

Els últims anys, però, s’han convertit en el nou kit d’escriptori que tots podem tenir a casa. Arreu del món, fabricants aficionats estan creant objectes de plàstic com a prototips o simplement per diversió. Serà aquest fenomen una moda passatgera, o com alguns afirmen, una nova revolució? Aquests són, i seran, alguns beneficis que obtindrem de les impressores 3D.

La possibilitat d’allargar la vida dels objectes.

En un futur, es preveu que quan se’ns espatlli un objecte, puguem reemplaçar la part malmesa per una altra que haurem imprès, i d’aquesta manera allargar la visa dels productes i no haver-los de tirar tan ràpidament.

La reducció en el transport.

Els productes sovint viatgen a través de molts continents per arribar al seu destí final. Amb la impressió 3D, la producció i el muntatge poden ser locals. Les matèries primeres són les úniques matèries que hauran de viatjar.

 

Menys productes en estoc.

Si una empresa fabrica un producte, aquells que queden descatalogats i no es venen sovint acaben acumulant-se als abocadors. La impressió 3D pot millorar aquesta situació perquè les empreses i les persones podran fabricar allò que necessitin, quan ho necessitin.
Possiblement hagi arribat l’hora d’aprendre a fer anar una impressora 3D amb totes les possibilitats que ens ofereix: una eina domèstica i divertida que ens solucionarà problemes i ens permetrà crear objectes nous, originals i personalitzats.

Fes clic aquí i descobreix el millor centre on formar-te en impressió 3D!

innova didactic olot

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *