Sortir de marxa, si és nòrdica, té molts beneficis!

La marxa nòrdica, un esport amb molts beneficis que avui en dia s’ha convertit en el que es practica des del nord d’Europa fins al sud.

La marxa nòrdica té molts beneficis!

Tenint en compte que:
· El 80% dels europeus caminen menys de 1000 m al dia i durant menys de 25 minuts.
· El 75% dels europeus pateixen almenys una vegada a la vida de dolors d’esquena o articulacions.
· Un percentatge molt alt de població infantil i adulta pateix sobrepès i problemes relacionats amb el sedentarisme.

Tenim la solució a aquests problemes: la marxa nòrdica.

Segons els experts, per mantenir l’organisme en forma hauríem de caminar almenys 6 km diaris.
Caminar 24 km a la setmana ens aporta beneficis saludables molt importants per a la nostra qualitat de vida.

La marxa nòrdica és un esport adequat per a gairebé tothom, ja que es tracta d’una activitat suau i que es pot adaptar a les exigències, capacitats i edat de cadascun dels seus participants.

Caminar és l’exercici bàsic que tots els professionals de la salut recomanen per mantenir una vida sana i activa, i la marxa nòrdica es basa en el mateix que caminar, però amb l’ajuda d’uns bastons especials.

 

Amb la marxa nòrdica es treballa tant el tronc superior com el tronc inferior, fet que el converteix en un esport molt complet.
A més, és un esport gens agressiu pels turmells, genolls i esquena, ja que el moviment és molt més suau que en altres esports, com el running o el jogging, on se salta quan es camina.

Un altre benefici molt important, i no menys per trobar-se en darrer lloc, és que la marxa nòrdica ajuda a combatre l’estrès, aportant una millor oxigenació del cervell. D’aquesta manera ajudem a augmentar la capacitat cerebral i totes les activitats relacionades.

Qui ho hagués dit que aquest esport es posaria tan de moda, quan als anys 30 un gran nombre d’esquiadors de fons el van començar a incloure en els seus entrenaments d’estiu i tardor, i el van anomenar » la marxa amb bastons»?

El seu objectiu era mantenir i millorar la seva condició física per poder començar els entrenaments d’esquí amb la intensitat adequada. Avui en dia s’ha convertit en l’esport que es practica des del nord d’Europa fins al sud.

 Visita la nostra pàgina web.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *