Descobreix Mas Vinyoles Hub, l’espai que està revolucionant les empreses i emprenedors d’Osona, Garrotxa i Ripollès!

Aquest mes TOT CURSOS entrevista a Pepa Bargay i Ermen Llobet, propietaris del Mas Vinyoles Hub.
La Pepa, músic professional (clavicembalista) i directora del projecte de rehabilitació del Mas. L’Ermen, enginyer i empresari de diverses empreses d’eficiència energètica i tecnologia Smart. Conjuntament han combinat la seva experiència i passió per fer de Mas Vinyoles Hub un lloc de referència en emprenedoria, formació i creativitat.

mas vinyoles hubEns ha impactat molt veure aquesta gran masia que regenteu, sobretot per les grans dimensions i el gran esforç que hi heu fet en restaurar-la. Ens agradaria saber què hi feu.

En primer lloc hi vivim, amb els nostres nanos. En segon lloc hem creat una oferta d’espais per a reunions (sobretot) d’empresa i de formació, un espai de co-working en plena natura i un allotjament de turisme rural. A més, hi estem muntant una «fàbrica» de crear empreses, la «Mas Vinyoles Venture Factory».

D’on ve el nom de Mas Vinyoles Hub?

Mas Vinyoles és el nom del mas, esmentat ja en documents del segle XIII. Un «hub» és un «centre» i precisament volem que sigui això: un centre al voltant del qual hi passin coses relacionades amb l’emprenedoria i la generació de valor.

Què us ha portat a crear aquesta idea tan innovadora?

És el nostre projecte personal, professional i emprenedor a la vegada. Però també és un repte que ens vam posar: com donar vida i sentit econòmic a un mas històric en ple segle XXI. Per això vam recórrer a idees innovadores.

mas vinyoles hub
És un lloc pensat únicament per emprenedors i empreses?

Els espais estan pensats per a esdeveniments d’empresa i de formació, però també poden acollir celebracions de particulars. L’allotjament, amb capacitat per a 7 persones, està tenint molt bona acollida entre grups i famílies locals i internacionals.

Què us diferencia d’altres espais de coworking?

Disposem d’un co-working d’alta qualitat i enmig de la natura, però tanmateix ben comunicat. El lloc és ideal per portar-hi clients! I oferim assessorament empresarial a les empreses que passen a formar part del mas.

mas vinyoles hub

Quins avantatges oferiu a les empreses que decideixen fer les seves trobades al Mas Vinyoles Hub?

Les trobades al Mas Vinyoles són sempre un esdeveniment molt especial, marcat per l’entorn i el nivell de servei. L’ambient que es crea és clau per a l’èxit d’una reunió o trobada, i aquí s’aconsegueix. Així ens ho diuen tots els grups que ens hi vénen.

Després de visitar el Mas Vinyoles Hub vam quedar fascinats de les instal•lacions de què disposeu: piscina climatitzada, camp de futbol 5, instal•lacions d’energies renovables… És un lloc tan idíl•lic com sembla?

Hem volgut crear un entorn sostenible i smart. Som 90% autònoms i renovables, energèticament parlant. Volem oferir, a més, activitats complementàries d’oci. Hem creat un espai suggeridor, estimulant, creatiu, vivencial i funcional; no necessàriament idíl•lic…

mas vinyoles hub

Fins a dia d’avui, quin funcionament ha tingut la Masia?

El turisme rural ens ha arrencat molt de pressa. Els temes innovadors solen ser més lents. Hi ha moltes empreses que farien reunions tècniques, comercials, de formació o de Team Building en ambients rurals però desconeixen l’oferta que hi ha. Estem treballant des d’una organització anomenada «Rural Meeting» per donar-nos a conèixer.

Des de Mas Vinyoles Hub també oferiu formació molt professionalitzada i enfocada. Ens podríeu dir quins cursos organitzeu i a qui van dirigits?

Nosaltres tenim els espais, les instal•lacions i l’entorn. També tenim capacitat de crear una oferta formativa molt especialitzada, normalment tecnològica, amb bons professionals, però no som un centre de formació. Per això cerquem sempre la col•laboració, si pot ser estable, amb entitats i empreses de formació que puguin estar interessades a organitzar conjuntament a casa nostra activitats de formació en àmbits molt professionals o de temàtiques innovadores. L’any passat vam organitzar amb l’Ajuntament de Torelló un curs d’impressió en 3D que va tenir molt bona acollida i on vam tenir algun assistent que venia des de Barcelona. Ara estem treballant, també amb ells, un programa de cara a l’any vinent on podríem incloure, per exemple, un curs sobre instal•lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. També tenim, pròximament, un curs sobre Borsa i Mercats financers, organitzat amb l’empresa Gestline.

mas vinyoles hub

Tenim convenis amb la Universitat de Vic i amb l’Associació Leader del Ripollès, amb qui hem organitzat algunes Jornades tècniques i dos Fòrums d’Inversió. Habitualment les activitats van adreçades a empresaris, tècnics, emprenedors, gestors de l’administració pública, professionals autònoms o fins i tot inversors.

Heu esmentat que esteu creant Mas Vinyoles Venture Factory; com es menja això?

Diverses iniciatives punteres als Estats Units, Europa, l’Índia o Sud-àfrica, per exemple, estan demostrant que una manera especialment eficient de crear empreses (d’èxit) és tenir un equip experimentat que genera i estudia idees innovadores de negoci, hi incorpora emprenedors ben preparats i junts les posen en marxa amb una inversió en capital inicial moderada. Això és justament el què estem arrencant a Mas Vinyoles, especialitzats en tecnologies netes i «smart», i amb un equip expert amb persones d’Osona, de Barcelona i Nova York. Actualment estem treballant en un parell de projectes i posarem en marxa l’organització a principis de l’any vinent.

mas vinyoles hub

Vosaltres que teniu experiència treballant amb projectes innovadors, què fa que una idea tingui èxit? Quins consells donaríeu a una persona emprenedora que acaba de començar?

Desenvolupar un projecte emprenedor és com cuinar un plat sofisticat on molt sovint la recepta l’has d’acabar reescrivint tu mateix. En cada moment has de saber trobar i combinar els ingredients necessaris, sobretot al principi. Si et falten massa ingredients, alguna cosa falla. I en qualsevol cas, has de fer un plat perquè agradi com a més gent millor!

I un empresari que vulgui millorar la rendibilitat de la seva empresa, quin consell li podríeu donar?

De tant en tant cal fer un punt i a part i analitzar com ens van les coses, i fer-ho com si ens ho miréssim des de fora amb ulls crítics, com si no fos el nostre negoci. Sovint podem ser molt persistents en les nostres inèrcies, repetint errors sense adonar-nos-en. Fer activitats de formació sol ser una magnífica ocasió per fer aquest tipus d’exercici i millorar; i massa sovint no ho fem per les mateixes inèrcies del dia a dia!

 

 

Moltes gràcies Ermen i Pepa!

 

Si voleu contactar amb ells, ho podeu fer per:

telèfon: 688 865 687

e-mail: info@masvinyoleshub.com

web: www.masvinyoleshub.com

o els podeu visitar al Mas Vinyoles Hub a  partir de les següents coordenades GPS: Latitud Nord 42°03’21″N 2°17’36″E Longitud Est a Sant Pere de Torelló.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *