Sovint ens pensem que quan acabem d’estudiar, ja sigui ESO, Batxillerat i algun grau, ens pensem que, finalment, s’ha acabat la nostra època com a estudiants.

Aquest és un plantejament que ens els darrers anys ha anat canviant, i és sabut per a tothom que, si volem continuar formant part de manera activa de la societat, ens hem d’anar reciclant i seguint formant.

Quins motius ens podrien portar a continuar essent alumnes durant tota la vida, i oblidar la teoria que «anar a cole» és només cosa d’infantesa i adolescència?

Et presentem 8 motius, però pots augmentar la llista tant com vulguis, perquè és realment interminable!

1. Les necessitats canvien

A mesura que passa el temps, més canvia el món que ens envolta: nous sistemes tecnològics i informàtics, noves xarxes socials per relacionar-nos amb els altres… i hem d’estar actualitzats.

2. Milloren les habilitats

Amb l’educació contínua podem adquirir coneixements nous i desenvolupar competències que ens faran destacar més i millor en el nostre treball.

3. Ampliem els nostres horitzons

Si participem en formacions, aprenem de les experiències dels altres. Si a més, podem fer viatges a l’estranger, per una convenció o un curs d’anglès in situ, ens enriquirà enormement a la vegada que ens motivarà a seguir endavant amb el que estem fent.

4. Fem créixer la nostra carrera formativa i professional

Amb l’actualització constant podem portar la nostra professió al següent nivell, tornant-nos especialistes en alguna àrea o tema, així com poder aconseguir una certificació d’aquella matèria determinada i específica que poques persones més tenen.

5. Formació en línia

Amb desenes de plataformes on poder estudiar en línia, i de les temàtiques més diverses que et puguis imaginar, l’horari ja no serà una excusa! Cursos disponibles les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Fins i tot pots trobar cursos subvencionats per estudiar on-line.

6. Contactes i noves amistats

Fer un curs permet crear contactes de gran valor per a la vida professional, però a la vegada també per a la teva vida social. Si ets nou a la ciutat i vols conèixer gent amb qui comparteixes interessos, o senzillament tens ganes de conèixer noves amistats, anar a classe és un molt bona manera per aconseguir-ho.

7. Millora la salut mental

Pensar únicament en la feina i obsessionar-se exclusivament a treballar no és la millor recepta per a l’èxit. Quan estudiem, alliberem la ment i ens permet tenir una millor salut mental, i per tant, oferir un millor rendiment al lloc de treball.

8. L’estabilitat laboral és possible

En un món canviant com l’actual, les persones millor formades seran les que destaquin en l’era de l’automatització. Per això, incorporar nous coneixements i estar al dia en el teu sector et donarà estabilitat laboral.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *