PFI, PICE, CFGM… QUÈ SÓN TANTES SIGLES SI JO EL QUE VULL ÉS PREPARAR-ME PER TROBAR FEINA?!

Contínuament veiem moltes sigles que sembla que tothom hagi de conèixer, però sovint ens fem un embolic i no acabem de veure clar què volen dir. I encara més si fa temps que no estudiem, o no tenim persones al voltant nostre que estiguin cursant formació reglada.
Doncs bé, a veure si aquest article et serveix per desfer una mica aquest enrevessament.

PFI:

els Programes de Formació i Inserció, podríem dir que són els antics PQPI per si et sonen. Són estudis dirigits a joves que no han obtingut la titulació de l’ESO i es volen continuar formant cap a la via de la formació professional. L’objectiu d’aquests estudis és permetre a l’estudiant la incorporació al món laboral, amb un títol sota el braç (no hem d’oblidar la titulitis de la nostra societat) o bé seguir cursant uns estudis reglats, com serien els CFGM, permetent obtenir facilitats en la prova d’accés als CFGM, accés amb menys de 18 anys als centres d’adults per obtenir el graduat d’educació secundària (GESO) i el reconeixement dels mòduls superats per a l’obtenció del títol professional. Només hi poden accedir joves d’entre 16 anys i 21 anys, i, com ja hem dit, que no hagin superat l’ESO. Tenen la durada d’un curs (1000 hores) i combinen assignatures especialitzades en el món laboral, practiques i formació bàsica.

Alguns cursos de PFI aquí.

PICE.

Programa integral de cualificacion y empleo
Programa gratuït per a joves d’entre 16 i 29 que no estudien ni treballen. Es un programa que permet millorar el perfil professional, aportant competències i experiència en el mercat laboral. A més, és una formació que ofereix una atenció personalitzada a les necessitats i característiques de cada estudiant.

CFGM

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà són aquells estudis que sovint es comencen just en acabar els estudis obligatoris, als 16 anys. Son estudis que permeten començar-se a introduir al món laboral, fer les primeres pinzellades a aquell camp que ens sembla interessant. Hi ha molts CFGM que permeten trobar feina fàcilment, però és molt important no deixar-se impressionar i seguir estudiant (es pot combinar estudis amb feina, és una molt bona opció).

CFGS

Els Cicles Formatius de Grau Superior són, per dir-ho d’alguna manera, la continuació dels anteriors cicles explicats. Molts d’ells segueixen el fil de la formació anterior, però aporten un perfil més professionalitzador i d’especialització als estudiants.
Tots els cicles acostumen a tenir una durada de dos cursos (aproximadament), i alguns d’ells combinen la formació a l’escola amb la formació en un lloc de treball.

Troba més informació de cicles formatius a la comarca d’Osona, Vic, Manlleu, Torelló i molts municipis més fent clic aquí.

En un article és impossible analitzar totes les sigles que corren avui en dia en educació. Si tens algun dubte concret, no ho dubtis més i fes-nos arribar la teva consulta per WhatsApp al 663 01 99 14.

 

Pots consultar molts més cursos i formacions aquí!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *