Balla, perquè sí, per ser feliç

En aquest article veure’m perquè fer classes de ball és tan recomanable, no importa la teva edat o estat físic. Ballar es tracta d’una activitat física completa i un exercici per alleugerar emocions negatives i fer que les nostres emocions positives cobrin força. En aquest article, coneixeràs els avantatges de fer classes de ball i on trobar-ne a Vic i voltants!

Ets d’Osona; Vic, Manlleu, Torelló, Folgueroles o voltants i vols ballar? Atent!

 

No s’han de buscar gaires excuses per anar a una acadèmia de ball, ballar és una qualitat innata, és a dir, des que naixem ja tenim la capacitat de reconèixer ritmes i de reaccionar a ells. Tenim un vincle amb la música que ens anima a posar-nos a ballar quan ho demana el cos”. El ball és un llenguatge universal; travessa fronteres i idiomes, ens ajuda a crear relacions socials, s’estableixen vincles emocionals i sense haver de dir ni una sola paraula. El ball pot ser professional, mesurat, concret, practicat durant moltes hores en grups per arribar a nivells competitius o pot ser espontani, feliç, desenfrenat, sense cap mena de control ni ordre. En qualsevol cas, balla, balla perquè és divertit, perquè és sa, balla perquè sí. No importa quina sigui la teva edat o estat físic, però balla. Ja siguis de Vic, Manlleu, Folgueroles, Tona o qualsevol part d’Osona, t’explicarem els avantatges de fer cursos de ball. A més, et donarem unes quantes idees!

«El ball t’aporta diversos beneficis, tant físics com mentals»

 

Beneficis físics

 

1- Crema calories: Quan fas classes de ball, en mitja hora pots arribar a cremar entre 200 i 400 calories. Ballar és un exercici més que recomanat per perdre pes i per tant, per estar més sa.

2- Fortalesa dels ossos: En una acadèmia de ball ballaràs molt i ballar fa que els teus ossos i les teves articulacions esdevinguin més forts. I sense estressar de sobre manera les articulacions, ajuda a prevenir malalties com l’artritis i l’osteoporosi.

3- Exercita els teus músculs: Amb l’exercici que fas durant uns cursos de ball, poses a treballar diferents grups musculars amb moviments enèrgics i repetitius que faran que el teu cos sigui més fort i tingui més resistència. Tingues en compte que amb diferents tipus de ball exercitaran diferents parts del cos. Ja que hi ha balls que es centren més en les cames, els braços, el ventre… No hi ha dubte que el ball és un entrenament complet que si es fa de manera repetida, fa que el cos sigui més fort i resistent.

4- Beneficia la salut i prevens malalties serioses: Acudint a una acadèmia de ball evites moltes malalties de tipus cardiovascular, hipertensió, controlar els nivells de sucre a la sang, redueix el colesterol… Ballar no només és divertit sinó que ajuda al teu cos a estar més sa i a evitar malalties serioses en un futur.

Beneficis mentals

 

1- T’ajuda a connectar amb tu mateix, a expressar-te: Al assistir a classes de ball, despertem emocions i fantasies a través del moviment. Ens fa molt més fàcil mostrar les nostres emocions i sentiments. Els estats d’ànim als que arribem al ballar de forma totalment natural ens fan més fàcil desfer-nos d’emocions reprimides com l’ansietat, la rabia o els nervis. A més, fer classes de ball és una forma d’expressió creativa que fomenta i potencia la nostra originalitat.

2- Ens ajuda a crear vincles socials: Ballar es tracta d’una activitat social, ens dóna l’oportunitat de relacionar-nos amb altres persones. Assistir a classes de ball ens dóna l’oportunitat de crear relacions entre els nostres companys a través d’una activitat social, sana i divertida. De fet, és de sobra conegut que els joves assisteixen a discoteques per poder conèixer a persones noves. A través d’una activitat social com és el ball. De manera que si ets de Vic o voltants, pots començar a conèixer gent ja! Acudint a una acadèmia de ball!

3- Et fa més feliç: No només el ball, sinó que està demostrat que existeix un vincle entre l’activitat física i la felicitat. Amb el ball això és encara més notori, ja que ens ajuda a treure’ns del cap els problemes i preocupacions que ens puguin estar molestant en aquell moment. Amb la música, el ritme i el moviment ens transportem a un altre lloc.

4- Millora la nostra autoestima: Com hem dit abans, fer classes de ball t’ajuda a establir llaços socials amb altres persones. Aquest fet està vinculat amb el creixement de la nostra autoestima i l’actitud positiva que tenim respecte a les situacions que vivim al dia a dia. Assistir a classes de ball és una excel·lent manera de lluitar contra la timidesa. En quant arranquem a ballar anirem lluitant de mica en mica contra la por a «fer el ridícul». Apuntar-se a classes de ball és una excel·lent manera de lluitar contra aquests sentiments.

Quins són els estils més populars de ball?

A Osona i voltants (Vic, Torelló, Tona, Folgueroles…), pots trobar diverses escoles que t’ensenyaràn diversos estils:

-Ball de saló: cha cha cha, bolero, rumba cubana, vals, pasdoble o tango són alguns dels exemples. És un gènere molt extens però de sobra conegut.

-Hip-hop: breakdance, popping, krumping o new style. Aprendre a ballar hip-hop és una cosa relativament nova si ho comparem amb altres balls però és dels més populars. Sobretot entre els joves, encara que ho pot aprendre qualsevol persona de qualsevol edat, només es necessiten les ganes.

-Salsa, batxata, zumba… / Ritmes llatins: Els ritmes llatins han crescut molt en popularitat ens els últims anys, molt centrats en els moviments de cintura, forts, marcats i sensuals. Sens dubte, una de les opcions més escollides per la seva energia i força. A Vic, en trobaràs moltes escoles que ensenyen aquest estil!

-Dansa Jazz: Aquest tipus de ball nascut a principis del segle XX que reconeixem dels típics balls multitudinaris de Broadway. Ofereix una àmplia gamma d’estils i formes que canvien i evolucionen de forma contínua, fins a arribar a adaptar moviments i formes d’altres estils moderns.

-Dansa oriental: La forma més coneguda és la dansa del ventre. Una forma de ball molt antiga. Potencia la feminitat i l’autoestima, s’expressen sentiments a través del cos.

-Sevillanes / Flamenc: Aquest ball, d’estil, història i ambient remarcadament andalús és reconegut arreu del món. Els seus moviments forts i marcats quasi teatrals. L’energia i la definició dels moviments flamencs són difícils de trobar en altres estils.

On podries aprendre a ballar a Vic?

Ara et proposem algunes escoles de Vall d’Osona perquè escullis la que tens més a prop i informa’t de quins estils ofereixen i així poder posar-te a ballar! Tens opcions a Folgueroles, Torelló i Vic, pero si visites TotCursos, pots trobar-ne més!

-Sala Dolce Vita de Folgueroles: balls de nuvis, txa txa txa, pasdoble, rock’n roll, salsa, batxata… Truca al 620 317 924, envia un mail a dolcevitasala@gmail.com o visita la seva web https://www.saladolcevita.net/

-Escola de ball Dansa’t de Torelló: On podràs trobar classes per nens i adults; jazz, hip-hop, balls de saló, ball oriental… Truca al 664 186 324 i informa’t!

Act-in de Vic: En aquesta escola de ball podràs trobar balls contemporanis, jazz, zumba, swing… Truca al telèfon 640 787 942, envia un mail a info@actinvic.com o visita el seu web http://www.actinvic.com

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *