Què podem fer si ens sentim deprimits?

El tercer dilluns de gener va tenir lloc el dia conegut com a Blue Day, el dia més depriment de l’any. Les causes? El clima, la frustració per no haver aconseguit els propòsits d’any nou, les despeses excessives del nadal…

Consells per superar una crisi personal

Segons els psicòlegs, hi ha algunes pràctiques i consells que ens poden ajudar a superar estats de desànim i ganes de no fer res.

Pràctica 1. L’activitat

És fonamental per poder superar una etapa de desànim i pèrdua d’interès per les coses realitzar activitats que et facin sentir millor. Fer activitats permet incrementar el teu nivell d’energia física i mental i desenfocar la ment dels pensaments negatius obsessius. Pensa en les coses que t’agradava fer abans de deprimir-te i torna a posar-les en pràctica.

Pràctica 2. Pensaments positius

Identifica els teus pensaments negatius, com «sóc estúpid», «no sóc capaç», i substitueix-los per altres pensaments que tinguin caràcter realista, lògic, racional i positiu. No és el mateix pensar «sóc un estúpid» a dir-se un mateix «un error no vol dir que sigui un estúpid». El canvi de pensaments és una pràctica fonamental per al canvi psicològic.

Pràctica 3. Treballa la teva assertivitat

Una persona assertiva és capaç d’expressar les seves necessitats d’una manera constructiva i ferma. Sap defensar-se de manera no violenta davant de les pressions, exigències o abusos dels altres. Si tens dificultat per reafirmar els teus punts de vista, saber dir «no» t’ajudarà a desenvolupar la teva assertivitat.

Pràctica 4. La intel·ligència emocional 

La intel·ligència emocional és la capacitat per identificar, acceptar i potenciar les emocions pròpies i alienes. Acceptar i tolerar els diferents estats emocionals, encara que siguin negatius, és una de les millors coses que pots aprendre a fer en aquesta vida. Controlar emocions com l’ansietat, la tristesa, la ràbia… i aconseguir que no et desbordin farà de tu una persona amb una bona capacitat d’autocontrol.

Si t’agradaria treballar la gestió de les teves emocions, clica aquí o envia un WhatsApp al 663019914 i t’informarem.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *