Quins beneficis té realitzar activitat física?

La realització d’activitat física és notablement beneficiosa. Incrementa, sense cap mena de dubte, la qualitat de vida de la persona. Es considera una persona activa tota aquella que practica una activitat física moderada o intensa més de 30 min. almenys 3 cops per setmana. Caminar, córrer, anar al gimnàs o practicar esports són alguns exemples d’activitats que podem fer per mantenir-nos en un bon equilibri físic i mental.

Beneficis de l’activitat física

T’has preguntat mai com està el teu cor?

Un pas previ gairebé indispensable quan ens iniciem en l’activitat física, hauria de ser una visita cardiològica. Mitjançant la prova d’esforç, obtindrem uns resultats que ens permetran esvair dubtes sobre possibles patologies del cor.

 

Moltes de les morts sobtades es podrien evitar

Si fem una prova d’esforç abans de començar a fer esport, ens ajudarà a ser més conscients del nostre estat i capacitats. Les proves d’esforç t’indiquen els teus llindars, els teus paràmetres corporals, la teva capacitat de recuperació, etc. Si el teu cor està bé, si el flux de sang és suficient, quins factors de risc pots tenir, descartar possibles malalties cardíaques, etc.

Aquesta valoració mèdica esportiva, a diferència d’un examen mèdic comú, està enfocada a estudiar com es comporta el teu organisme quan practiques esport, i els canvis que es produeix durant la pràctica d’aquest.

prova esforç activitat física

Què és una prova d’esforç?

La prova d’esforç és un procediment àmpliament utilitzat en medicina esportiva que consisteix a valorar la resposta del nostre organisme mentre estem realitzant exercici físic. En definitiva, és una prova que permet mesurar de manera objectiva la nostra capacitat funcional.

És necessària per evitar qualsevol sorpresa desagradable, mentre fas esport o en les activitats de la teva vida diària. Després de la prova s’obtenen dades que permeten un assessorament mèdic de l’entrenament. Ajuda a determinar les intensitats d’exercici recomanables per aconseguir una millora en el teu rendiment esportiu.

A partir de quina edat és aconsellable?

A partir dels 16 anys, en qualsevol esportista que realitzi activitat mitjana/alta, és aconsellable que faci aquesta prova. És una prova que s’hauria de fer de manera periòdica cada 2 anys per anar bé. Aquells esportistes que practiquen una activitat física d’alta intensitat, o que siguin majors de 30 anys, es recomana la realització de la prova d’esforç cada any.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *