Ser un educador caní no és un camí fàcil i menys en un país on no hi ha cap estudi reglat com a tal en aquest àmbit.

L’educador es dedica a fer que els gossos siguin educats: que sàpiguen conviure en societat, ser estables i respectuosos (tant amb l’entorn com amb persones i animals). Ha de tenir uns coneixements bàsics tant en l’àmbit etològic i psicològic (d’aprenentatge), com veterinari i d’ensinistrament; i, a més a més, una constant formació (cursets, xerrades, seminaris, etc.) per a mantenir-se al corrent dels nous mètodes de treball.

Tips per escollir una bona formació com a educador caní:

· Cal que el curs tingui les assignatures d’etologia, psicologia, modificació de conducta, ensinistrament i veterinària, com a mínim.

· Hauríeu de fer més de 300 hores lectives i de classes pràctiques perquè sigui, realment, un curs extens que ens pugui oferir la millor formació.

· És important que us informeu de qui seran els professors, quins estudis tenen, quina experiència laboral i reconeixements han obtingut, etc.

· A nivell estatal hi ha una associació professional que acredita la qualitat de la formació rebuda als centres i entitats que imparteixen els cursos. S’anomena A.N.A.C.P.P (Asociación Nacional de Adiestradores Caninos Profesionales) i podríem dir que és l’acreditació més «legal» que trobem a Espanya. Així que, quan busqueu un centre de formació serà interessant que la titulació a rebre sigui acreditada per aquesta entitat.

· Una altra cosa a tenir en compte és el lloc on rebreu la formació i on realitzareu les classes pràctiques. No només mireu si disposen dels terrenys corresponents (camps homologats); visiteu, també, el centre i reuniu-vos amb el director o coordinador.

Per a més informació visiteu el web de TOT CURSOS i hi trobareu cursos i tallers per fer amb les vostres mascotes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *