DEURES SÍ O NO? L’opinió del centre Traça de Vic

El centre formatiu Traça de Vic ens parla sobre els deures, un tema on mares, pares i mestres estan dividits gairebé a parts iguals.

Què opina el centre formatiu Traça de Vic sobre els deures?

 

Els deures són una font de discussió. Mares, pares i mestres estan dividits gairebé a parts iguals sobre aquest tema.

Els que estan a favor diuen que serveix per consolidar l’aprenentatge, un bon rendiment escolar s’aconsegueix a dins i a fora de classe; és important constatar que sense esforç, no hi ha recompensa. A més, els deures ajuden a crear hàbits i a fer-se responsable. És cert que com més avancen en el camí escolar, més indesitjable és fer deures, però això és gairebé inherent a les obligacions.
Hi ha obligacions que només es poden realitzar amb un treball continu i ben planificat. Els deures ajuden a treballar-ho. Al llarg de la vida acadèmica, sobretot si es decideixen fer estudis superiors, caldrà ser constant, i això és un hàbit que s’ha d’haver après i treballat.

Pel que fa als arguments en contra, es diu que els deures són injustos, perquè no estan adaptats a cada alumne. Els deures es posen independentment de les seves capacitats acadèmiques i personals, cosa que pot generar frustració i ansietat.

Els deures són l’equivalent a les hores extres no remunerades. El fet d’haver de fer deures després d’haver-se passat tantes hores en una aula pot generar un rebuig als estudis. Els nens, nenes i nois i noies necessiten temps lliure. Tenen tantes activitats extraescolars i tants deures que no tenen temps d’avorrir-se i l’avorriment afavoreix la imaginació.

Sigui com sigui, no sembla que aquest tema tingui una resolució fàcil ni immediata. Els arguments semblen prou plausibles a una banda i a l’altra. Els nostres joves no poden estar sotmesos a ansietat i estrès, però tampoc poden escapolir-se de les seves responsabilitats. A veure si algú troba la fórmula màgica.

Necessites reforç amb els deures?

Al Centre formatiu TRAÇA de Vic ajudem a motivar i millorar els hàbits d’estudi dels nostres estudiants, el nostre objectiu és que l’estudiant es pugui valdre per si mateix de manera autònoma però sempre acompanyat en aquelles assignatures que li suposin una dificultat.
Per això al centre formatiu TRAÇA de Vic tenim professors qualificats que t’ajudaran en qualsevol moment de la teva vida acadèmica, des de primària fins a la universitat.

Si vols més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres:

C/Assemblea de Catalunya, 5
08500, Vic

Tel. 93 141 43 35 / 620 01 44 09

Pàgina web: www.tracaformacio.cat

Traça de Vic

Traça de Vic

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *